Comunicate de Afaceri

Tratamentele aplicabile rulourilor de gazon

Tratamentele propuse de specialisti, constau in fertilizarea precum si in prevenirea unor boli sau daunatori. Boli ca de exemplu ciupercile sau bacteriilor si nu numai acestea, daunatorilor ca nematozii, pot fi tratate tinandu-se cont si de contaminarea care a aparut in fiecare dintre astfel de cazuri. Denumirea comerciala care e data produselor ce sunt utilizate in aceste tratamente ale gazonului, pot fi diferite, dar scopul utilizarii acestora este acelasi.

Atunci cand este facuta fertilizarea de primavara, pe la sfarsitul lunii februarie - inceputul lui martie se va aplica pentru fertilizare, mai ales azotat de amoniu, circa 200 kg/ha. In acelasi timp, la fertilizarea facuta din aprilie pana in luna august pot sa se aplice ingrasaminte complexe si granulare de tip NPK (16.16.16), circa 300 kg/ Ha, dar respectand si conform instructiunilor care se gasesc pe ambalajele produselor.

La 15 zile dupa ce se monteaza rulourile, in timpul verii se poate aplica tratamentul fitosanitar ce are un rol preventiv, utilizandu-se cel putin un fungicid care are denumire comerciala de Amistal extra/ Allert, cu folicur solo, circa 1 l/ha cu respectarea celorlalte instructiuni ce sunt mentionate pe ambalajul produsului.

Diverse lucrari de intretinere

Dintre lucrarile efectuate pentru intretinerea acestor rulouri de gazon http://www.rulou-gazon.ro/, se poate numara inclusiv scarificarea. In gazon se formeaza in majoritatea cazurilor un strat, fie el mic sau mare de plante moarte care nu se descompun si acest lucru se datoreaza vietii microbiologice insuficiente ce a dus la formarea stratului impenetrabil, in mijlocul substratului de iarba. Un strat de acest fel o sa reduca rezistenta ierbii si o sa scada permeabilitatea apei in sol in acest fel deteriorand grav aspectul. Pentru a indeparta stratul plantelor moarte, se pot utiliza diferite utilaje ce sunt specifice scarificarii ca de exemplu lamelele rotative mobile, lame ce nu patrund mai adanc de unu maxim doi cm in sol. Pentru a taia radacinile laterale ale ierbii si pentru combaterea buruienilor, sunt folosite lamele delta, care nu trebuie sa fie mai mult de circa 7 cm in sol.

Scarificarea poate fi inlocuita intr-o gradina, cu greblarea, folosindu-se greble de gazon, inclusiv dupa tuns. Scarificarea adica indepartarea stratului de plante moarte trebuie facuta intr-un anumit sezon, preferat fiind finalul primaverii sau inceputul toamnei.

Aerarea la adancime

O aerarea la adancime inseamna afanarea solului la adancimi de circa 7 cm in substratul compactat, in felul acesta inlaturandu-se toti factorii care pot deteriora gazonul ca de exemplu baltile de apa, lipsa oxigenului ori rezistenta mecanica. Materialul ce rezulta dupa aceasta operatiune este inlaturat de pe sol, dupa finalizarea ei.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Misha

Comentarii

Cauta

Categorii populare