Comunicate de Afaceri

60% dintre cauzele defectelor la nou-nascuti sunt necunoscute

In anul 2018 au fost publicate cateva cercetari care au aratat faptul ca peste 1000 de copii se nasc anual in Romania cu o malformatie congenitala cardiaca, o rata de 8-10 copii la 1000 de nou-nascuti. In egala masura, oamenii de stiinta au identificat 4000 de defecte din nastere, care variaza de la forme minore pana la cele grave si foarte grave.

In timpul sarcinii fatul poate dezvolta diverse tulburari ale creierului

Medicii specialisti au constatat faptul ca, cele mai frecvente malformatii congenitale au legatura cu defectele tubului neural, care apar atunci cand acesta nu se inchide in prima luna de dezvoltare embrionara. De asemenea, exista numeroase alte defecte de nastere care pot aparea in timpul sarcinii, precum: cele ale sistemului nervos sau ale creierului, diverse probleme senzoriale, tulburari metabolice si degenerative.

Din perspectiva celor 20 de ani de activitate si a numeroaselor cazuri gestionate, putem spune ca majoritatea copiilor cu defecte congenitale apar si in cazul paritilor fara probleme semnificative de sanatate. In cele mai multe dintre situatii, viitoarea mama respecta intru totul indicatiile medicului obstetrician, si, cu toate acestea, nou-nascutul se naste cu probleme de sanatate, explica Lorena Ionescu – Director Departament Relatii cu clientii, MediHelp International.

60% dintre cauzele defectelor din nastere ale copiilor sunt necunoscute

Specialisti in dezvoltarea fatului sustin faptul ca 60% dintre cauzele defectelor din nastere sunt inca necunoscute. Cu toate acestea, exista o serie de factori care depind de mama sau de mediul exterior si care influenteaza dezvoltarea fatului. Dintre acestia pot fi amintiti: obiceiurile personale, stilul de viata, expunerea mamei la diferite substante toxice la locul de munca, factorii de mediu, istoricul medical al familiei. In ciuda tuturor demersurilor realizate pentru a descoperi cauzele care produc defectele, multe intrebari despre natura exacta a factorilor predispozanti raman fara raspuns.

In acest context este esentiala contributia unei asigurari private de sanatate cu acoperire interntionala. Daca parintele este beneficiarul unui astfel de plan, acesta poate solicita acoperirea copilului inca din prima zi de viata. Astfel, unul sau mai multi copii ai unei familii vor fi asigurati din momentul in care au venit pe lume, iar marele beneficiu este acela ca asigurarea acopera inclusiv conditiile congenitale si ereditare. Astfel, in situatia nefericita in care nou-nascutul prezinta o malformatie congenitala nedepistata in timpul sarcinii, parintii nu vor avea nicio presiune financiara a controalelor si tratamentelor medicale si se vor putea concentra asupra recuperarii sanatatii copilului lor, completeaza Lorena Ionescu.

                Accentul pus pe preventie al mamei reprezinta unul dintre elementele care ajuta fatul sa se dezvolte cat mai bine. Acest lucru implica, printre altele: testarea pentru boli cu transmitere sexuala, consumarea dozei recomandate de acid folic si a vitaminelor prenatale inainte de conceperea copilului, evitarea medicamentelor inutile in timpul sarcinii si accesarea unei asigurari medicale private atat pentru mama, cat si pentru copil.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Nomade Communication

Comentarii

Cauta

Categorii populare