Comunicate de Afaceri

Asigurarea privata de sanatate MediHelp International acopera costurile asociate imbolnavirii cu COVID-19

Asigurarea privata de sanatate MediHelp International, oferita in parteneriat cu Generali Global Health, nu sufera modificari ale acoperirii in situatia imbolnavirii cu Coronavirus, desi pandemiile sunt considerate excluderi de catre asiguratori. Toate persoanele care au o astfel de asigurare si au nevoie de ingrijiri medicale speciale pot folosi polita de asigurare, iar costurile aferente tratamentelor vor fi rambursate.

Indiferent daca se afla pe teritoriul Romaniei sau in alte tari, toate persoanele care detin o asigurare privata de sanatate cu acoperire internationala accesata prin intermediul MediHelp International pot sa beneficieze de investigatii medicale si tratament, acestea fiind acoperite de catre asigurator.

In contextul in care nu exista înca un tratament pentru infectia cu noul coronavirus, asigurarea de sanatate MediHelp va acoperi costurile vaccinurilor impotriva gripei, desi nu au un efect dovedit impotriva COVID-19. Acelasi principiu va fi aplicat in momentul descoperii unui vaccin împotriva noului coronavirus, costurile acestuia fiind acoperite in situatia in care polita de asigurare prevede astfel de beneficii. Testarea împotriva COVID-19 nu este inclusa in polita de asigurare, dar in situatia in care pacientul prezinta simptome gripale, costurile pentru diagnosticare si tratament pot fi acoperite conform beneficiilor alese de pacient la încheierea politei MediHelp International. De asemenea, asiguratii MediHelp vor putea cere ingrijire de urgenta in situatiile specifice in care polita lor de asigurare prevede un astfel de beneficiu.

Este clar ca un numar mare de cazuri cu Coronavirus va ingreuna si mai mult sistemele nationale de sanatate slabe, dar acest lucru se poate intampla oriunde in lume. Astfel, se poate ajunge in situatia in care afectiuni minore nu vor mai putea fi tratate in institutiile medicale publice din cauza suprasolicitarii si a finantarii slabe, depasite de consecințele virusului. Planul de asigurare pentru care platiti reprezinta o posibila forma de protectie impotriva unui sistem national de sanatate care nu mai poate face fata. Cu toate acestea, declaratia poate fi contestata, colapsul total al sistemului medical neputand fi suportat de niciun plan de asigurare” afirma SIR Zahal Levy, Presedintele MediHelp International.

De asemenea, este important de mentionat faptul ca serviciile de ambulanta si transfer aerian pot fi folosite doar în cazul unei probleme medicale. Acestea nu pot fi folosite doar pentru simpla evacuare dintr-o zona afectată de COVID-19. Evacuarea aeriana se va face doar in functie de prevederile locale, acest lucru avand impact asupra deciziilor de transfer catre o altă unitate medicala.

Asa numitul Coronavirus este o mutatie care înca poate evolua, intr-un proces continuu. Aceasta este una dintre provocarile cu care se confrunta cei care sunt aproape sa creeze un vaccin eficient. Pana cand reusesc, faceti ceea ce sunteți indrumati, chiar daca „masurile de protectie” suna de parca o persoana ar incerca sa se apere cu o foaie de hartie A4 impotriva unei arme de vanatoare. Sfatul nostru este sa adoptati masuri serioase de igiena personala si sa evitati contactul apropiat cu persoanele potential infectate sau cu persoanele despre care stiti ca s-au întors din tari precum China sau nordul Italiei. Cu toate acestea, luati aceste masuri rationale si de bun simt, nu intr-o maniera plina de panica, adauga SIR Zahal Levy, Presedintele MediHelp International.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Nomade Communication

Comentarii

Cauta

Categorii populare