Comunicate de Afaceri

Cel mai usor mod de a achita taxa de drum - rovinieta online

Din fericire pentru persoanele care nu au timp sa mearga si sa isi cumpere o rovinieta, pe internet exista o modalitate mult mai simpla prin care poti achita taxa de drum; poti intra pe site-uri care vand roviniete online.

www.roviniete.ro a fost conceput pentru a fi un site de informare util pentru toti soferii din Romania care vor sa achizitioneze si sa afle mai multe despre rovinietele online.

Autorizat de catre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (fosta C.N.A.D.N.R.) prin contractul nr. 93/17339/27.08.2007, acest website ofera posibilitatea de a achizitiona rovinieta online pentru toti conducatorii auto care circula pe reteaua de drumuri nationale din Romania, simplu si rapid, fara sa fie nevoie sa se deplaseze de la birou sau de acasa.

Navigand pe site, vei gasi un calculator care te va ajuta sa afli exact cat costa o rovinieta online in functie de tipul de masina (categoriile A, B,C, D, E sau F) si de perioada dorita (o zi, 7, 30, 90 de zile sau 12 luni).

Toti proprietarii de autovehicule din Romania trebuie sa aiba asupra lor, cand circula pe drumurile publice si autostrazi, dovada faptului ca au achitat taxa de drum. Ce este interesant si extrem de util este faptul ca, in cazul in care ai pierdut dovada platii taxei de drum, poti intra oricand in contul tau de pe site-ul www.roviniete.ro si iti poti printa un duplicat al rovinietei online.

De asemenea, daca uiti cand iti expira respectiva rovinieta, pe site poti verifica perioada de valabilitate a acesteia, introducand numarul masinii si seria caroseriei. Pentru a-ti veni si mai mult in ajutor, tot acest site iti ofera si posibilitatea de a-ti seta o alerta gratuita care sa te anunte cand iti expira valabilitatea rovinietei online. Astfel, nu vei risca sa conduci cu o rovinieta expirata si sa te trezesti cu o amenda usturatoare.

Conform O.G. nr. 15/2002 privind introducerea unor tarife de utilizare a infrastructurii de transport rutier si Ordinul nr. 769/2010 privind aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania: "toti soferii care circula pe autostrazi, drumuri nationale europene (E), drumuri expres, drumuri nationale principale si drumuri nationale secundare, cu exceptia sectoarelor de drum national care se regasesc in intravilanul municipiilor, mai exact intre indicatoarele de intrare si iesire din acestea, trebuie sa aiba o rovinieta valabila. Altfel, acestia sunt pasibili de o amenda de circulatie si trebuie sa scoata din buzunar sume cuprinse intre 250 si 4.500 de lei. Conducatorii auto pot primi amenda pentru rovinieta pe reteaua de drumuri nationale din Romania, dar si in punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, la iesirea din tara."


Mai exact, cum achizitionezi o rovinieta online de pe site-ul www.roviniete.ro ?

1. Primul pas pe care il faci este sa intri pe site-ul www.roviniete.ro, sa selectezi tipul autovehiculului si data la care iti doresti sa intre in vigoare rovinieta online, apoi sa apesi pe butonul "Continua".

2. Cel de-al doilea pas este sa selectezi perioada pentru care vrei sa cumperi rovinieta online si ai de ales intre 7, 30, 90 de zile sau 12 luni. Dupa aceea, trebuie sa selectezi modalitatea de plata prin care o vei achita: fie prin card bancar, ordin de plata bancar sau internet banking prin serviciile BT24 Banca Transilvania si 24 Banking BCR.

3. Apoi, completeaza formularul cu datele masinii si datele tale personale. Selecteaza tipul de persoana - juridica sau fizica, noteaza-ti numele si prenumele, adresa, numarul de telefon, adresa de email, dar si numarul de inmatriculare si insemnul de stat al autovehiculului.

4. In cele din urma, bifeaza casuta "Accept termeni si conditii" si vei primi rovinieta online pe adresa de email.

Dupa cum poti vedea, pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a-ti cumpara o rovinieta online de pe www.roviniete.ro sunt extrem de usor de urmat si astfel scapi de aglomeratie, alergatura si stres.

Cumperi rovinieta online, simplu si rapid, fara alte batai de cap; opteaza pentru aceasta metoda facila de plata a taxei de drum, in cazul in care nu cumva o faci deja.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Roviniete.ro

Comentarii

Cauta

Categorii populare