Comunicate de Afaceri

Dispozitivele de vapat – surse ale unor afecțiuni pulmonare grave

Tigarile electronice au o popularitate din ce in ce mai mare in tara noastra, fiind considerate o alternativa mai sanatoasa a tigarilor cu tutun. Cu toate acestea, utilizarea lor se face in opozitie cu directivele date de catre institutiile din sistemul de sanatate publica, acestea sustinand faptul ca astfel de dispozitive sunt nocive.

Un numar tot mai insemnat de studii realizate in statele occidentale aduc dovezi concludente in legatura cu aspectul nociv al tigarilor electronice. Utilizarea pentru o perioada indelungata a dispozitivelor electronice de fumat produce afectiuni pulmonare asemanatoare expunerii la gaze toxice, iar cei afectati pot necesita spitalizare pentru o perioada indelungata. Desi promovate ca fiind o alternativă nedaunatoare de fumat pentru organism, e-tigaretele au asupra sanatatii un impact negativ comparabil cu tigaretele clasice. In acest context, fumatorii trebuie sa acorde atentie medicinei de preventie pentru a putea contracara posibilele afectiuni cauzate de substantele continute de tigara electronica. O asigurare medicala privata poate fi un instrument eficient pentru ca acopera costurile investigatiilor preventive si ofera beneficiarului posibilitatea de a-si alege medicul si unitatea medicala in care sa se trateze.

Observam o crestere considerabila a pietei tigarilor electronice, oamenii devenind tot mai atrasi de aceste dispozitive. Cu toate acestea, urmarind ultimele studii publicate in tarile din Occident putem observa concluzii mai mult decat alarmante, care demonstreaza faptul ca dispozitivele electronice de fumat pot fi extrem de nocive. in aceste conditii, preventia este esentiala pentru a evita aparitia afectiunilor grave. Consulturile medicale reprezinta una dintre cele mai bune modalitati de a tine o evidenta clara a starii de sanatate, iar costurile acestora pot fi acoperite de o asigurare privata de sanatate” spune Elena Ciobanu, Director Operational al MediHelp International.

Unul dintre cele mai mari pericole pe care dispozitivele de vapat il reprezinta este capacitatea acestora de a atrage segmentul tanar de public, in special adolescentii. In statele occidentale, e-tigaretele au ajuns sa atraga un numar urias de tineri, persoane care pana in acel moment nu erau fumatori. Astfel, expunerea la nicotina prin intermediul dispozitivelor electronice mareste sansele ca o parte tot mai mare dintre tineri sa devina fumatori ai tigarilor clasice in viitor, dezvoltand dependenta fata de nicotina.

Este adevarat faptul ca una dintre cele mai ingrijoratoare tendinte este aceea a popularitatii pe care dispozitivele de vapat o au in randul tinerilor. Studiile efectuate de institutiile medicale din strainatate informeaza asupra unui trend ascendent in ceea ce priveste consumul de nicotina in randul tinerilor. Acest lucru se intampla dupa ce, in ultimele decenii, datorita masurilor drastice anti-fumat luate de guverne, numarul fumatorilor tineri scazuse semnificativ. Un astfel de trend global trebuie sa ne faca sa fim atenti si pe noi, cei din Romania, deoarece publicul tanar este cel care se adapteaza cel mai rapid influentelor din afara” mai spune Elena Ciobanu, Director Operational al MediHelp International.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Nomade Communication

Comentarii

Cauta

Categorii populare