Comunicate de Afaceri

Impactul negativ al scaderii populatiei din Romania este redus de asigurarile medicale private

Potrivit celor mai recente statistici ONU, in perioada 2017 - 2050, populatia Romaniei va scadea cu 17%. Conform Institutului National de Statistica, la 1 ianuarie 2018, populatia rezidenta in Romania numara 19,524 milioane de persoane, iar in aceeasi perioada a anului 2017 aceasta era de 19,64 milioane. De asemenea, in februarie 2018 s-au nascut 12.691 de copii, cu 4.437 mai putini decat in ianuarie 2018 si cu 325 mai putini decat in februarie 2017. In ceea ce priveste sporul natural, acesta se pastreaza negativ, fiind de peste 9000 de persoane.

Cauzele care au dus la aparitia acestor statistici sunt multiple si fac referire la rata scazuta a natalitatii coroborata cu cresterea varstei la care o femeie naste primul copil, care se apropie de 30 de ani, dar si la numarul crescut al romanilor care aleg sa plece din tara (peste 120.000 de locuitori in 2017).

Impactul negativ al scaderii drastice a populatiei se reflecta in dificultatea companiilor de a gasi forta de munca de care au nevoie, precum si in presiunea angajatilor de a plati catre stat impozite tot mai mari care sa permita acoperirea pensiilor si a asigurarilor sociale. In egala masura, una dintre consecintele cu impact puternic pe termen mediu si lung se refera la sistemul de stat al asigurarilor de sanatate care trebuie sa acopere cheltuielile aferente investigatiilor medicale complexe si tratamentelor pentru boli grave de care sufera populatia varstnica a Romaniei.

Asigurarile private de sanatate joaca un rol important deoarece acopera numeroase investigatii si tratamente. O asigurare medicala privata, cum este cea obtinuta prin intermediul MediHelp International, inglobeaza serviciile medicale accesibile atat prin Casa de Asigurari de Sanatate, cat si prin abonamentele medicale, explica Lorena Ionescu - Customer Care Manager,  MediHelp International.

Mai mult decat atat, aceasta optiune reprezinta cea mai complexa forma de asigurare disponibila pe piata, care acopera o paleta larga de servicii medicale, cum ar fi: consultatiile multidisciplinare, analizele de laborator, testele de diagnosticare (ex. EKG), imagistica (RMN, CT, scanare PET), fizioterapia si tratarea afectiunilor cronice, completeaza Lorena Ionescu.

Asadar, asigurarea privata de sanatate reprezinta una dintre solutiile pentru care oricine poate opta atunci cand sistemul de stat de sanatate se dovedeste a fi neperformant, esuand in a oferi pacientului ingrijirea de care are nevoie.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Nomade Communication

Comentarii

Cauta

Categorii populare