Comunicate de Afaceri

In ce situatii ai nevoie de autorizatie ISU?

Una din cele mai importante preocupari ale proprietarilor de cladiri sau ale celor care doresc sa ridice, sa inchirieze sau sa achizitioneze o cladire in scop personal sau profesional este obtinerea de autorizatie ISU, care certifica siguranta cladirii in ceea ce priveste masurile de aparare impotriva incendiilor. 

Autorizatia ISU certifica indeplinirea cerintei de securitate la incendiu la constructii, instalatii si alte amenajari. Unele persoane nu stiu ca au nevoie de aceasta certificare sau nu pun prea mare accent pe obtinerea acesteia, insa este un lucru foarte important de avut in vedere pentru buna functionare a unei afaceri sau pentru siguranta locatarilor unei anumite cladiri personale. 

Ce tip de cladiri se incadreaza in cerintele de a avea o autorizatie ISU?

Exista mai multe tipuri de cladiri pentru care autorizatia ISU este imperios necesara. Prin lege, cladirile inalte si foarte inalte, cladirile locative cu patru etaje si mansarda, precum si lacasurile de cult au nevoie de o autorizatie ISU. Tot legea presupune ca sediile localitatilor publice sau centrale cu o suprafata de peste 600 mp si suprafetele agroindustriale sau agrozootehnice care depasesc aceasta suprafata.

Autorizatia ISU este necesara deopotriva si in spatiile in care se depoziteaza produse inflamabile, in parcarile cu mai mult de 10 locuri si in spatiile comerciale si de alimentatie publica. Centrele de invatamant, de supraveghere si de ingrijire a scolarilor si prescolarilor au nevoie de autorizatie ISU pentru a functiona in conditiile impuse de lege. 

Garile, autogarile si aeroporturile, precum si statiile de metrou sau spatiile culturale care depasesc 600 de metri patrati, pensiunile, motelurile si hotelurile si in general afacerile din domeniul HoReCa au nevoie de autorizatia ISU.

In cazul in care proprietarii, chiriasii sau viitorii proprietari ai unei cladiri incadrate in una din categoriile anterioare se regasesc in descriere, acestia trebuie sa inceapa demersurile necesare pentru obtinerea autorizatiei ISU. O echipa de incredere ii va ajuta sa faca toate demersurile necesare in acest sens, iar clientii se vor declara foarte multumit de alegerea facuta.

Pentru a obtine autorizatia ISU, specialistii la care apeleaza clientii trebuie sa le intocmeasca acestora documentatia si obtinerea avizului de securitate la incendiu, dar si autorizatiei de securitate le incendiu, sa le ofere consultanta in perioada proiectarii pentru gestionarea si scaderea costurilor implementarii masurilor in domeniul securitatii la incendiu.

In plus, acesti specialisti vor face si scenariul de securitate la incendiu, vor acorda asistenta tehnica de specialitate, vor oferi expertiza tehnica in domeniul securitatii la incendiu si toata documentatia si sprijinul necesar realizarii acestora.

Departamentul de consultanta si de proiectare PSI este format numai din persoane cu autoritate si cu autorizatie in domeniu, din ingineri proiectanti de instalatii si structura, din arhitecti si din experti tehnici autorizati care se concentreaza pe gasirea unei solutii de siguranta si respectarea normelor si  bugetului clientilor.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare