Comunicate de Afaceri

Planul de asigurare medicala – element cheie in motivarea angajatilor

Gallup si alte companii independente care au efectuat diferite studii cu scopul de a identifica factorii care ii ajuta pe angajati sa fie motivati si performanti la locul de munca. Cercetarile au revelat faptul ca 8 din 10 angajati sunt demotivati, lipsindu-le pasiunea si dorinta de a-si atinge potentialul profesional maxim. Asadar, dificila misiune a managerilor si antreprenorilor este aceea de a descoperi conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a determina membrii echipei sa isi atinga obiectivele profesionale.

Alaturi de motivatia financiara si non-financiara, alte cateva elemente cheie fac referire la: relatia managerilor cu fiecare angajat, mediul de lucru si cultura organizationala construite in functie de misiunea, viziunea si valorile promovate de catre companie.  

Una dintre aceste valori este reprezentata de atentia acordata starii de bine si sanatatii angajatilor, spune Laura Afrasine, Director General MediHelp International. La nivel international, in fiecare zi, 10% dintre angajatii din call centers sunt absenti, iar 34% dintre ei lipsesc din cauza problemelor de sanatate. Aceste statistici sunt ingrijoratoare deoarece, anual, o companie poate pierde pana la 10.000 de euro din cauza unui angajat demotivat, cu o rata crescuta de absenta, mai spune Laura Afrasine.

Atat in Romania, cat si oriunde in lume, un astfel de plan pentru angajati le ofera posibilitatea de a beneficia de o asigurare medicala cu acoperire globala care include: maternitate, tratamente stomatologice in caz de accident, transfer medical de urgenta, evacuare si repatriere.

O asigurare privata de sanatate cu acoperire internationala va permite fiecarui angajat si familiei acestuia sa aiba acces la peste 425,000 de furnizori specializati in ingrijire medicala la cele mai inalte standarde. Pe langa faptul ca anumite conditii preexistente pot fi acoperite in cazul in care informatiile medicale sunt declarate in formular, spune Laura Afrasine, asigurarea maxima anuala este de 3 mil. euro. In egala masura, aceste planuri sunt deductibile pana la 400 euro / an, atat pentru angajator, cat si pentru angajat, ceea ce reprezinta o facilitate fiscala semnificativa, completeaza Laura Afrasine.

In conditiile in care Gallup estimeaza faptul ca un management defectuos si un grad scazut al productivitatii angajatilor va atrage companiilor din SUA pierderi de pana la 1,2 triliarde de dolari pe an, managerii si antreprenorii sunt nevoiti sa alcatuiasca un pachet de compensatii si beneficii relevant pentru a atrage si a pastra cei mai buni angajati.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Nomade Communication

Comentarii

Cauta

Categorii populare