Comunicate de Afaceri

Romanii – tot mai interesati de serviciile medicale private

Interesul tot mai crescut al romanilor pentru serviciile medicale la cele mai înalte standarde transforma mediul de sanatate privat intr-o alternativa din ce in ce mai atractiva. Nivelul profesional al medicilor, conditiile de igiena, gradul mai mare de control asupra procesului medical sau timpul redus de asteptare reprezinta cativa dintre factorii determinanti in alegerea celei mai bune optiuni de tratament. Increderea in specialistii din spitalele si clinicile private a crescut considerabil, iar romanii, in raport cu anii anteriori, se bucura de accesibilitate la cei mai buni doctori si la cele mai noi tehnologii.

Printre elementele care favorizeaza evolutia pozitiva a atitudinii publicului din Romania in raport cu serviciile medicale private regasim, in principal, cresterea nivelului de trai. Inca de la inceputul anului 2019, piata asigurarilor de sanatate a inregistrat o crestere de aproape 20%. Acest lucru demonstrează faptul ca romanii se adapteaza constant tendintelor de consum din Europa Occidentala si pun accent pe preventie, in detrimentul tratarii bolii după aparitia simptomelor. Companiile prin intermediul carora pot fi accesate asigurari private de sanatate, precum MediHelp International, pun la dispozitie planuri tot mai diverse si mai relevante, adaptate unor nevoi specifice, oferindu-le oamenilor un instrument financiar accesibil prin care sa beneficieze de cele mai bune servicii medicale in cadrul sistemului privat de sanatate.

Cresterea interesului romanilor pentru serviciile medicale private are la baza constientizarea faptului ca, fara o stare buna de sanatate, o persoana nu poate avea o calitate a vietii ridicata. De aceea, accesul rapid la servicii medicale de preventie fac asigurarile de sanatate private un instrument extrem de atractiv, spune Elena Ciobanu, Director Operational al MediHelp International.  

In ciuda cresterii semnificative a interesului fata de serviciile medicale private, exista decalaje importante la nivelul tarii. Astfel, exista clivajul dintre persoanele tinere si cele in varsta, urmat de diferenta marcata de clivajul dintre mediul urban si cel rural. Tinerii din marile orase beneficiaza intr-o proportie covarsitor mai mare de serviciile private, acest lucru fiind facilitat si de includerea de catre companii a asigurarilor medicale private in pachetele extra salariale.

Suntem constienti de faptul ca, pentru unele persoane, posibilitatea de a beneficia de o asigurare de sanatate privata este inca o provocare. De aceea, MediHelp International incearca mereu sa isi adapteze planurile de asigurare pentru a le face cat mai accesibile, oferind tuturor sansa de a alege servicii medicale de calitate. Depunem, de asemenea, eforturi constante pentru a prezenta unui public cat mai larg beneficiile asigurarilor medicale pentru ca, in ciuda cresterilor considerabile din ultimii ani, avantajele pe care acestea le furnizeaza nu sunt cunoscute de catre o mare parte dintre romani, completeaza Elena Ciobanu, Director Operational al MediHelp International.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Nomade Communication

Comentarii

Cauta

Categorii populare