Comunicate de Afaceri

Romanii trebuie sa aiba acces la servicii medicale la cele mai inalte standarde

Conform raportului de asistenta primara realizat de catre CNAS, peste 17 mil. de romani sunt inscrisi pe listele medicilor de familie (77,02 % din populatia tarii din 2015). Dintre acestia, 85,80 % traiesc in mediul urban si 65,64 % in mediul rural. Potrivit aceluiasi raport, putin peste 20% dintre romani au beneficiat de serviciile incluse in pachetul minimal de servicii medicale primit de la stat.

Tinand cont de acest context, industria asigurarilor private de sanatate are rolul de a oferi oamenilor acces facil la investigatii medicale preventive sau la tratamente complexe bazate pe ultimele descoperiri ale tehnologiei din domeniu. Prin urmare, asigurarea medicala privata vine in ajutorul celor aproximativ 80% dintre romanii pentru care asigurarea obligatorie nu le-a oferit serviciile de care au avut nevoie.

„Important de precizat este faptul ca o asigurare de sanatate privata inglobeaza serviciile medicale accesibile atat prin Casa de Asigurari de Sanatate, cat si prin abonamente medicale, fiind mult mai mult decat o simpla asigurare de calatorie sau un card european de sanatate. In cazul unei asigurari de sanatate cu acoperire internationala obtinuta prin intermediul MediHelp International, decontare directa se realizeaza pentru o serie de servicii medicale intr-o retea formata din peste 425.000 de clinici si spitale private din intreaga lume, ” afirma Elena Ciobanu, Director Operational MediHelp International.

Mai mult decat atat, asigurarile medicale private pentru romani trebuie concepute astfel incat sa dea posibilitatea oricarei persoane sa acceseze o asigurare de sanatate individuala sau un plan potrivit familiei sale. Intrucat accesul la servicii medicale la cele mai inalte standarde este vital, asiguratul are posibilitatea de a opta pentru planul potrivit nevoilor sale, putand sa investeasca in preventie sau in tratare problemelor de sanatate cu care se confrunta.

Credem cu tarie in faptul ca starea de sanatate a unei persoane reprezinta conditia de baza pentru a avea o viata implinita, motiv pentru care am creat o serie de planuri de asigurare flexibile si adaptate nevoilor pe care le-am identificat in piata. Astfel, o asigurare de sanatate standard costa 440 de lei pe luna pentru un adult cu varsta cuprinsa intre 40-44 de ani sau 310 lei pe luna pentru copii si adolescenti pana la 17 ani; copiii pot fi asigurati inca din primele zile de viata. Pentru acest plan de asigurare, valoarea serviciilor medicale acoperite este de 1.200.000 euro pe an, completeaza Elena Ciobanu, Director Operational MediHelp International.

Prin urmare, este necesar ca industria asigurarilor private de sanatate sa se adapteze nevoilor identificare in piata, astfel incat sa permita unui numar cat mai mare de oameni sa beneficieze de ingrijirea medicala de care au nevoie.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Nomade Communication

Comentarii

Cauta

Categorii populare