Comunicate de Afaceri

3 beneficii ale utilizării unui girofar de calitate

Orice transportator care trebuie să aibă mașinile și utilajele vizibile în trafic noaptea și mai ales ziua are nevoie de achiziția unuia sau mai multor girofaruri de calitate, adecvate scopului. Pe lângă cerințele legale care impun obligativitatea afișării de semnale luminoase vizibile de la distanță în anumite situații speciale, necesitatea utilizării unui girofar de calitate rezultă cu ușurință dacă ne gândim că de multe ori avem nevoie să comunicăm la mare distanță existența unei situații speciale. De pildă, o mașină care merge cu 80 km / h are nevoie de 70 de metri pentru a frâna. Asta înseamnă că șoferul trebuie să vadă bine cu cel puțin 130-140 de metri și să poată judeca situația din fața sa. Cel mai bun mijloc pentru o semnaliza e, firește, printr-un semnal luminos de tip girofar. Tocmai de aceea vedem girofaruri auto de diverse culori instalate pe mașini de poliție, salvări, utilaj greu, tractoare etc., plus cele din interiorul aeroporturilor sau de pe clădirile înalte.

Beneficiul nr. 1 al utilizării unui girofar de calitate e acela de a asigura vizibilitatea de la mare distanță, pentru a putea atenționa asupra pericolului sau situației speciale din trafic. Studiile arată că există diferențe de până la 100 de metri între distanța pe care o poate acoperi semnalul luminos al unui girofar de calitate (vizibil de la cel puțin 150 m) și unul slab (vizibil de la cel mult 50 m).

Culori

Trecând în revistă culorile posibile observăm că girofarurile sunt de trei feluri: albastru, roșu și galben (sau „chihlimbar”). Nu, culorile au nici o legătură cu drapelul național. Ele sunt standardizate la nivel internațional și, pe scurt, semnifică:

- girofar roșu: poliție, pompieri în timpul unor intervenții urgente
- girofar albastru: salvări, poliție, jandarmi
- girofar galben: diverse mașini particulare care semnalizează situații incomode în trafic.

În plus, dacă ieși din România există posibilitatea foarte reală de a întâlni și girofarul verde, care nu e comun la nivel UE, dar e folosit în destule țări europene. De pildă în Germania mașinile de poliție care indică postul de comandă staționează întotdeauna cu un girofar verde aprins.

Instalare

Chiar și cel mai umil bec are nevoie să fie băgat în priză pentru a lumina! La fel și un girofar. Nu e licurici, să se aprindă singur. Din fericire nu e nimic complicat să utilizezi un girofar, majoritatea se alimentează de la bricheta mașinii sau cu baterii (acumulatori). Au un întrerupător și se pot atașa magnetic pe tabla vehiculului. Alte sisteme de prindere mai sunt cele cu prindere pe bară și cu șuruburi. Mai dificil de montat, acestea pot necesita intervenția unui mecanic.

Mentenanță

În timpul utilizării girofarului trebuie să ai în vedere mentenanța corectă a acestuia. Trebuie să fii atent la orice fel de crăpătură sau fisură apărută pe suprafața exterioară. Dacă descoperi așa ceva trebuie să te gândești imediat la schimbarea girofarului, pentru că mult timp nu va mai rezista. Crăpăturile pot să apară mai întâi ca niște microfisuri din cauza mersului pe suprafețe accidentate sau din cauza diferențelor de temperatură zi-noapte sau de la un anotimp la altul. Totuși, un girofar de calitate e suficient de rezistent pentru a putea fi folosit fără probleme sute de ore. De asemenea trebuie să fii atent la produsele cu care îl cureți deoarece anumiți agenți chimici care pot fi aplicați fără probleme pe vopseaua mașinii s-ar putea să atace suprafața girofarului.

Beneficiul nr. 2 al utilizării unui girofar de calitate: rezistența în timp și fiabilitatea!

Fără riscuri asupra sănătății

Aproximativ 0,5% din populație suferă de epilepsie în forme mai mult sau mai puțin grave. La nivelul României, asta înseamnă cca. 80-90.000 de oameni. Dintre aceștia doar câteva procente ar putea fi în pericol de a suferi o criză majoră din cauza unor flashuri luminoase. Probabil doar câteva mii! Riscul ca unul dintre acești oameni să primească drept în ochi un flash epileptogen de la un girofar e neglijabil, nu? Totuși, niciodată nu putem ști când se poate întâmpla acest lucru. Specialiștii au studiat riscul și au descoperit că riscul epileptogen depinde de:

- frecvență: cercetările făcute de Jeavons și Harding (1975), Hopkinson și Collins (1970) și Orne (1986) au ajuns la concluzia că flashurile care operează la frecvențe de 10-20 Hz sunt cele mai riscante.
- luminanța (raportul dintre intensitatea sursei luminoase și proiecția acesteia în plan): studiile științifice arată o luminanță de peste 20 cd/m2 (candelă pe metru pătrat) e un pericol real pentru declanșarea unei crize. Dar 20 cd / m2 e o valoare care depășește valoarea luminanței unui girofar vizibil de la o distanță de 150 m, deci nu e nevoie de așa ceva , deși pe piață se găsesc girofaruri ieftine care le „iau” ochii șoferilor neexperimentați tocmai cu o luminanță mult peste limitele admisibile.

De aceea, putem concluziona că ...

Beneficiul nr. 3 al utilizării unui girofar de calitate constă în respectarea sănătății publice! Legislația nu prevede niște valori anume pentru aceste lucruri, dar ele sunt încorporate de către producătorii conștienți în girofarurile produse de ei, astfel încât riscurile asupra sănătății publice, chiar și cele mai mici, să fie complet îndepărtate.

Dacă ai nevoie de un girofar, merită să investești într-unul de calitate. Diferența de preț față de unul chinezesc nu e senzațională, în schimb beneficiile, după cum se poate vedea mai sus, sunt foarte mari. Pe Overlords.ro, cel mai mare magazin online de girofaruri auto și rampe luminoase vei găsi numai produse în Uniunea Europeană la cele mai înalte standarde de calitate.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Overlords srl

Comentarii

Cauta

Categorii populare