Comunicate de Afaceri

6 sfaturi care te vor ajuta să eviti accidentele

A fi implicat într-un accident de circulație este o experiență traumatizanta, chiar și atunci când nu a avut ca urmare moartea sau vătămarea unei persone, ci doar distrugerea unor bunuri.

Factorul uman are însă o importanţă covârşitoare în producerea accidentelor rutiere, 90% dintre dintre acestea sunt cauzate de erori umane și prin urmare, ar fi putut fi evitate

Factorul uman are însă o importanţă covârşitoare în producerea accidentelor rutiere, 90% dintre dintre acestea sunt cauzate de erori umane și prin urmare, ar fi putut fi evitate

1. Rămâi calm

Păstrează-ți calmul, în ciuda greșelilor pe care le fac alți șoferi, si nu claxona decât ca să atenționezi un alt participant la trafic despre un eventual pericol.

Furia și agresivitatea rutiera ne fac să ne pierdem concentrarea, să luăm mâinile de pe volan sau să nu privim pe unde conducem. Deși este usor să spui „stai calm indiferent de situatie”, în realitate este mult mai greu.

  • • Evita să conduci când esti supărat sau obosit;
  • • Pleaca la drum mai devreme, întârzierile provoacă stres;
  • • Nu ieși niciodată din mașină pentru a te confrunta cu un alt șofer.


star card Banca Transilvania

2. Păstreaza-ti masina în stare bună

Respectarea intervalelor de revizie periodica stabilite de producator aduce proprietarului mai mult confort, siguranta si, foarte important, reduce riscul aparitiei unor defectiuni tehnice in timpul mersului, ce pot avea ca si consecinta producerea unui accident.

Pentru a mentine o masina in conditii optime de functionare este foarte important sa:

  • • Verifici periodic blocul de lumini;
  • • Completeaza periodic lichidele de parbriz, frana, ambreiaj si directie, uleiul si lichidul de racire;
  • • Verifica presiunea in pneuri, cel putin o data pe luna, inclusiv la roata de rezerva

 

3. Asigura-te că poti fi văzut

Pentru a ma mari vizibilitatea față de ceilalți participant la trafic, condu cu faza de intalnire aprinsa. Nu uita să semnalizezi înaintea efectuării oricărei manevre sau pentru evitarea unui pericol iminent.

 

4. Concentrează-te la drum

Evită pe cât posibil lucrurile care te pot distrage când ești la volan. Nu folosi telefonul mobil, iar dacă e neapărat necesar să vorbești, folosește o cască Bluetooth Handsfree, pentru a nu fi nevoit să iei mâinile de pe volan.

Seteaza-ti postul radio sau lista de redare înainte de a porni, fie lasa pasagerul să preia aceasta sarcina, da muzica mai încet și încerca să evitia discuțiile inoportune cu pasagerii.

 

5. Păstreaza distanța in raport cu mașina din față

E important să respecți regimul legal de viteză şi să o adaptezi în funcţie de condiţiile de drum, astfel încât să poți efectua orice manevră în siguranţă. Se recomandă ca distanța față de autovehiculul din față să fie una suficientă, astfel încât să se evite eventualele coliziuni produse în urma unor reduceri ale vitezei sau a unor frânări bruște.

 

6. Ia precauții suplimentare in caz de vreme nefavorabila

Atunci cand conduci noaptea, pe ploaie abundentă, zăpadă sau pe drumuri înghețate, adapteaza viteza la condiţiile de drum, iar distanța față de autovehiculul din față să fie una suficientă astfel încât să poti efectua orice manevră în siguranţă



Pentru a rămâne conectat și pentru a primi in continuare cele mai recente conținuturi 9695.ro, dă-ne like pe Facebook , aboneaza-te la canalul de Youtube Instagram și verifică blogul nostru pentru toate aspectele legate de conducere și asistență rutieră!

Social Media
Vezi toate articolele autorului: S.C. Assistance Cars Club S.R.L.

Comentarii

Cauta

Categorii populare