Comunicate de Afaceri

A fi sau a nu fi nevoie de procura in Turcia, asta e întrebarea? Descopera cel mai bun sfat pentru un cost cat mai scazut

Calatoresti in Turcia cu autoturismul in 2019 ?

Informeaza-te pentru o Calatorie cat mai placuta

În sezonul de vară biroul nostru de traduceri este asaltat de cereri pentru traducerea si legalizarea  procurilor auto necesare pentru a intra în  Turcia.

În general clienții lasa pe ultima sută de metri realizarea acestei proceduri absolut necesare.

În cazul în care auto cu care veti intra in Turcia nu este proprietatea dumneavoastra cu siguranta aveti nevoie de un act :

  pentru auto pe persoanele fizice recomandam realizarea unei DECLARATIE sub semnatura privata.

→DECLARATIA va fi tradusa si legalizata la Consulatul Turciei si va avea un cost fix de 210 lei.

→Model DECLARATIE 2019 puteti copia de aici.

→DECLARATIA va fi completata si semnata de proprietarul masinii. Soferul ce va conduce masina va fi identificat cu datele din pasaport.

  pentru auto pe persoana juridica: Compania va redacta o imputernicire pentru deplasarea cu auto in Turcia către persoana fizica  care va conduce autoturismul. Ca si model puteti descărca de aici un tip de imputernicire – MODEL 2019 care va fi stampilata si semnata de administratorul companiei.

Costul va fi 210 lei – procedura completa.

Dacă vorbim de persoane fizice exista si varianta contractului  de comodat ce se realizeaza la notarii publici dar aceasta procedura este mult mai scumpa si necesita un timp mai mare pt realizarea ei.

 Dupa cum stiti costul traducerii in limba turcă se raportează la numărul de caractere cu spatii rezultate din traducerea documentului. Astfel tariful unitar va fi 60 de lei / per pagina rezultata din traducere (2000 de caractere cu spatii, masurabile in programul de editare Word).

Foarte Important

Autoritățile turce solicită ca traducerea procurii auto realizată în limba turcă sa fie legalizată la Consulatul Turciei. Prin aceasta operatiune autoritatea turcă verifica dacă traducătorul ce a realizat traducerea este traducător autorizat de limba turcă.

Biroul nostru colaborează doar cu traducători autorizați de limba turcă ce sunt acreditati la Consulatul Turciei din Constanta.

Toată operatiune de legalizare, vizare a traducerii ce presupune deplasarea la consulat, depunere traducerii in limba turca, plata taxei către Consulat va fi realizată de către biroul nostru. Experienta noastra in acest tip de servicii va va feri de problemele clasice pe care le puteti întâmpina : deplasarea, timp pierdut, depunere in intervale orare neagreate, consulatul inchis de sarbatorile musulmane..

 

Ponturi pentru clienții noștri culese in ultimii ani de Global Translations in rezolvarea traducerilor in limba turcă si legalizare la consulatul Turciei:

  • Experienta ne aratat ca timpul efectiv de finalizare a acestor cereri poate fi o problema, asa ca nu lăsați pe ultima sută de metri realizarea contactelor de comodat la notari, redactare imputernicirilor, cererea către firmele de leasing de trimiterea a procurilor către dumneavoastra.
  • Tot experienta  ne arata ca efectiv traducerea în limba turcă a procurilor, imputernicilor, declarațiilor pentru auto nu dureaza mai mult de 1 zi,

Biroul nostru de traduceri reușește să finalizeze o procedură completa pentru auto Turcia in următorii timpi: dacă primim actele de tradus (procuri, împuterniciri, contracte de comodat in limba romana ) luni, vom traduce si apoi vom legaliza la Consulatul Turciei documentul având gata traducerea în limba turcă a doua zi, marți. Deci de pe o zi pe alta.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Global Translations - Traduceri Constanta

Comentarii

Cauta

Categorii populare