Comunicate de Afaceri

Achita taxa de drum rapid si usor cu ajutorul rovinietelor online

Roviniete.ro este un website conceput pentru a face viata mai usoara soferilor romani, fiind locul de unde poti cumpara roviniete online si afla informatii actuale despre tot ceea ce tine de taxa de drum si legislatia in vigoare. Compania Scala Assistance, care a dezvoltat aceasta platforma, a lansat de curand si posibilitatea de a plati rovinieta in rate cu cardul, pentru persoane fizice. Site-ul Roviniete.ro este autorizat de CNAIR (Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere – fosta CNADNR) sa comercializeze roviniete online pentru toti utilizatorii de autovehicule care folosesc reteaua de drumuri nationale si autostrazi din Romania.

Pe site vei gasi un calculator care te ajuta sa afli exact cat costa o rovinieta online, in functie de tipul de masina pe care o detii (categoriile A, B, C, D, E, F, G, H) si de perioada de valabilitate dorita (1 zi, 7, 30, 90 de zile sau 12 luni).

Toti utilizatorii de autovehicule din Romania sunt obligati, atunci cand circula pe drumurile nationale, sa achite taxa de drum. Un mare avantaj al site-ului Roviniete.ro este faptul ca, in cazul in care ai pierdut chitanta, poti oricand accesa contul personal de pe www.roviniete.ro si poti printa un duplicat al rovinietei online. In plus, de fiecare data cand platesti rovinieta online, aceasta iti va fi furnizata pe email.

Daca ai uitat data de expirare a rovinietei, pe site-ul Roviniete.ro poti verifica si perioada de valabilitate a acesteia, introducand numarul masinii si seria de sasiu. Totodata, ai posibilitatea de a seta alerte gratuite prin care sa fii anuntat pe e-mail atunci cand se apropie data de expirare a valabilitatii. In felul acesta, poti conduce linistit, fara grija ca esti pasibil de amenda.

Conform Ordonantei Guvernamentale nr. 15/2002 privind introducerea unor tarife de utilizare a infrastructurii de transport rutier si Ordinul nr. 769/2010 privind aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania: "toti soferii care circula pe autostrazi, drumuri nationale europene (E), drumuri expres, drumuri nationale principale si drumuri nationale secundare, cu exceptia sectoarelor de drum national care se regasesc in intravilanul municipiilor, mai exact intre indicatoarele de intrare si iesire din acestea, trebuie sa aiba o rovinieta valabila. Altfel, acestia sunt pasibili de o amenda de circulatie si trebuie sa scoata din buzunar sume cuprinse intre 250 si 4.500 de lei. Conducatorii auto pot primi amenda pentru rovinieta pe reteaua de drumuri nationale din Romania, dar si in punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, la iesirea din tara."

Ce pasi trebuie urmati pentru a cumpara o rovinieta online?

Pasul 1. Acceseaza site-ul www.roviniete.ro, selecteaza tipul autovehiculului si data de la care vrei sa intre in vigoare rovinieta online, apoi apasa pe butonul "Continua".

Pasul 2. Selecteaza perioada pentru care vrei sa cumperi rovinieta online: 1 zi, 7, 30, 90 de zile sau 12 luni. Dupa aceea, alege modalitatea de plata dorita: card bancar emis sub sigla Visa / Mastercard, card de rate STAR BT sau ALPHA BANK, Card Avantaj, BRD Finance sau Card Optimo, ordin de plata bancar sau internet banking prin BT24 Transilvania si 24 Banking BCR

Pasul 3. Completeaza formularul cu datele masinii si datele tale personale. Selecteaza tipul de persoana - juridica sau fizica, completeaza numele si prenumele, adresa, numarul de telefon, adresa de email, dar si numarul de inmatriculare si insemnul de stat al autovehiculului.

Pasul 4. Bifeaza casuta "Accept termeni si conditii" si vei primi rovinieta online pe adresa de email.

Este atat de simplu!

Pentru mai multe informatii, acceseaza https://www.roviniete.ro/
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Roviniete.ro

Comentarii

Cauta

Categorii populare