Comunicate de Afaceri

Afla cum poti sa alegi cea mai buna masina second hand?

Insa, in zilele noastre, cu atatea masini second hand vanzare pe piata, majoritatea familiilor isi permit una. Astfel, adevarata intrebare vine: in momentul in care iti cumperi o masina second hand, de unde stii cum poti face alegerea corecta din atatea variante?

Criterii de care sa tii cont atunci cand esti in cautarea unei masini second hand

  1. Pretul

Inainte de a porni la drum si a incepe sa cauti masina visurilor tale, trebuie sa te decizi asupra unui anumit buget in care te incadrezi. Vestea buna e ca atunci cand vorbim de auto second hand vanzare, acestea deja au trecut prin procesul de depreciere, astfel ca vei putea gasi o masina in conditii foarte bune, poate nici nu foarte veche, la un pret mult mai mic decat ar costa una noua. Pe scurt, cu cat sta masina mai mult la un vanzator, cu atat ii scade mai mult pretul. Un alt aspect important la masinile la mana a doua este ca vei putea gasi una cu dotari full, care a trecut prin procesul de depreciere, o masina pe care poate de noua nu ai putea sa ti-o permiti. Insa, trebuie sa iti fixezi un buget in care sa te incadrezi.

  1. Calitatea si siguranta pe primul plan

Cand cumperi masini second hand vanzare trebuie sa pui mereu pe primul plan calitatea si siguranta, deoarece nu vrei o masina care sa te lase in mijlocul drumului pe undeva, si de asemenea vrei o masina in care sa te urci cu incredere la volan si sa pornesti la drum. Pe langa asta, sunt anumite aspecte pe care ar fi bine sa le iei in considerare:

Consumul – trebuie sa stii exact pentru ce scopuri iti trebuie o masina. Daca vrei o masina cu care sa te plimbi zilnic, prin oras, vei cauta un model mai micut, cu un consum cat mai mic. Daca vei dori o masina off-road va trebui sa iei in considerare consumul net mai ridicat. Pentru oras, o masina mai micuta cu un motor de 1 sau 1.3 iti ajunge lejer.

Cutie de viteza manuala sau automata – vei auzi persoane care iti vor zice sa alegi cutia automata deoarece este extrem de usor de condus si nu trebuie sa iti faci griji. Insa, in materie de preturi, la masinile second hand vanzare cele cu cutie automata vor avea un pret mai mare decat cele clasice, cu cutie manuala.

Benzina sau diesel – o alta decizie pe care va trebui sa o iei si nu e una usoara, deoarece ambele tabere au adepti inraiti de cand e lumea. Se spune ca masinile diesel au tendinta de a se deteriora mai rapid si se strica mai usor decat cele pe benzina. Costurile de reparatii vor fi, de asemenea, probabil mai mari la o masina pe motorina.

Unde gasesti masini second hand potrivite?

Sunt multe detalii la care trebuie sa fii atent atunci cand achizitionezi o masina second hand, pe langa kilometrajul masinii, caroseria si lucrurile obisnuite pe care le vei verifica.

Pentru a te asigura ca iei cea mai buna si cea mai calitativa decizie, poti apela la cei de la autogeist.ro, experti care iti ofera toate detaliile legate de automobilele disponibile pe site. Unde poti gasi cel mai bun raport pret - calitate, transparenta si o gama variata de modele la care te poti uita? Doar la Autogeist!

Social Media
Vezi toate articolele autorului: 14

Comentarii

Cauta

Categorii populare