Comunicate de Afaceri

Anvelopex: Romanii cumpara anvelope ieftine

Anvelopele ieftine sunt un subiect extrem de controversat. Tara noastra este recunoscuta in Europa ca fiind piata in care ajung cele mai multe anvelope ieftine si ca aici se afla cel mai mare parc de autoturisme ce ruleaza cu anvelope ieftine. Acest fenomen este prezent la noi mai mult decat in oricare alta tara din Uniunea Europeana.
Reprezentantii companiei care administreaza site-ul de comert online anvelopex.ro , au declarat ca in ultimii 3 ani s-a observat o inversare a proportiilor in vanzarea de anvelope. Astfel, daca acum 3 ani 70 % din vanzarile companiei erau reprezentate de brand-uri premium, in 2013 aceasta proportie s-a inversat, marea majoritate a vanzarilor fiind efectuata pe brand-urile de buget, respectiv anvelopele chinezesti si europene.
Acest fapt se explica prin caderea pietei auto, avand in vedere ca in 2013 vanzarile de automobile noi s-au situat la nivelul din anul 1997, conform statisticilor oficiale, si pe de alta parte imbatranirea parcului auto prin cresterea inmatricularilor de masini second hand cu o vechime mai mare de 7 ani. Pe fondul crizei economice, cumparatorul roman nu mai pune pret pe siguranta si performanta, singurul factor care influenteaza decizia de cumparare devenind pretul cel mai scazut.
Anvelopex.ro estimeaza ca aceasta tendinta se va mentine si pe parcursul anului 2014 datorita situatiei economice din tara noastra, vanzarile de anvelope noi vor inregistra si in 2014 acelasi trend de scadere ca si in 2013.
Singurul segment care a inregistrat o crestere constanta in ultimii 3 ani a fost reprezentat de anvelopele all season, explicatia fiind ca acestea se pot folosi atat pe timp de vara cat si pe timp de iarna. Datorita legislatiei in vigoare, acest tip de anvelope se incadreaza in reglementarile referitoare la obligativitatea echiparii autoturismelor cu anvelope care sa prezinte marcajul M + S.
In acelasi comunicat remis redactiei noastre, reprezentantii www.anvelopex.ro au mai precizat ca desi pretul ramane principalul factor in decizia de cumparare, Anvelopex recomanda consumatorilor acordarea unei atentii deosebite specificatiilor existente pe noua eticheta europeana a anvelopelor, obligatorie din anul 2012. In cadrul acestei etichete se pot gasi informatii clare vis-a-vis de cei trei factori deosebit de importanti in alegerea anvelopei potrivite: consumul de carburant, distanta la franarea pe carosabil ud si zgomotul la rulare. O alta recomandare de luat in seama este evitarea cumpararii si folosirii anvelopelor resapate, deoarece acestea pot pune in pericol siguranta utlizatorilor si cresc considerabil costurile cu piesele aferente elementelor de directie si a consumului de carburant.
Informatiile si declaratiile de mai sus se bazeaza pe evolutia vanzarilor site-ului anvelopex.ro si a previziunilor pe care reprezentantii acestui site le-au facut pentru anul 2014.
Anvelopex.ro colaboreaza cu cei mai importanti producatori de anvelope din lume, reusind in acest fel sa ofere clientilor cea mai variata gama de anvelope de vara, anvelope de iarna si all season, oferind permanent cele mai bune preturi din piata.

Mai multe detalii despre anvelope gasiti pe <a href=\"http://www.anvelopex.ro\">www.anvelopex.ro</a>
Social Media
Vezi toate articolele autorului: SC MADNIK AUTO SRL

Comentarii

Cauta

Categorii populare