Comunicate de Afaceri

Cand se pot schimba anvelopele? 3 situatii pe care orice sofer trebuie sa le cunoasca

Chiar daca pentru multe persoane anvelopele reprezinta ultima grija, acestea sunt, in realitate, una dintre cele mai importante componente pe care o masina le poate avea, fapt pentru care este nevoie de schimbarea acestora in diferite momente ale anului. In acest mod, soferul se poate asigura ca se afla in deplina siguranta, pe tot parcursul traseului pe care il are de efectuat.

Totusi, exista anumiti soferi care nu stiu cand este necesar sa isi schimbe anvelopele, fapt pentru care se pot produce accidente. In cazul in care nu se stie cand este momentul optim cand se pot schimba anvelopele, in acest articol vor fi prezentate cele mai uzuale scenarii, astfel incat toti soferii sa poata achizitiona cate un nou set de anvelope de fiecare data cand este nevoie.

Schimbarea anotimpurilor

In momentul in care temperatura scade, iar pe strada apar primele semne de inghet, este recomandata schimbarea anvelopelor, astfel incat masina sa poata functiona in continuare in parametrii optimi, iar viata soferului sa nu fie pusa in pericol. Mai mult, este important sa se achizitioneze cauciucuri m+s pentru fiecare sezon, in cazul in care soferul nu detine deja un set tip all season. 

Aceste produse sunt extrem de utile, deoarece prezinta suprafete diferite, ce pot fi folosite perfect pe mai multe tipuri de terasament, inclusiv zapada sau zone inghetate. In acest mod se poate asigura faptul ca masina functioneaza perfect.

Semne vizibile de uzura

Anvelopele, precum alte componente auto, au o durata de utilizare, fapt pentru care nu vor fi produse infinite. Dupa o anumita perioada de timp, semnele de uzura vor aparea, moment in care este indicata schimbarea tuturor anvelopelor, indiferent daca este vorba de un singur set sau de ambele.

Printre cele mai uzuale semne de uzura se numara aspectul exterior al anvelopei. Aceasta prezinta anumite striatii, care ajuta masina sa poata parcurge un drum, in completa siguranta, fara a derapa. In momentul in care aceste striatii sunt tocite, controlul asupra masinii este destul de mic.

Alte semne de uzura sunt si gaurile cauzate de obiecte contondente, precum cuie, sau urme de distrugere realizate cu ajutorul cutitelor sau a altor obiecte extrem de ascutite. 

Garantia cauciucurilor

Fiecare set de anvelope prezinta o perioada de garantie, moment in care soferul stie ca se afla in completa siguranta atat cand conduce, cat si atunci cand masina sa stationeaza. Nu va exista riscul de aparitie a accidentelor, fapt pentru care se recomanda ca soferii sa nu depaseasca aceasta perioada, pertu siguranta personala.

De cele mai multe ori, dupa ce perioada de garantie a trecut, de-a lungul timpului se pot observa primele semne de uzura, iar soferii vor trebui sa investeasca in anvelope noi. In cazul in care este necesara schimbarea anvelopelor, se recomanda achizitoarea ambelor seturi de la acelasi brand, pentru ca masina sa se afle in completa siguranta atat pe parcursul verii, cat si al iernii. 

Mai mult, ambele seturi de anvelope vor avea, din nou, aceeasi perioada de garantie, lucru extrem de benefic pentru soferi.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare