Comunicate de Afaceri

Care sunt principalele stații de încărcare electrică pe care le poți găsi în Europa?

Ești pe cale să cumperi o mașină electrică că vehicul principal? Vei avea ocazia să călătorești cu ea, uneori pe distanțe mari? Dacă a fost încă complicat acum câțiva ani, odată cu dezvoltarea rețelei de stații de încărcare electrică, acum este posibil. Desigur, totul va depinde de mulți factori, dar, în general, acum este posibil să traversăm Europa la bordul oricărui vehicul electric recent, totuși cu mai mult sau mai puține dificultăți.

În majoritatea cazurilor, va trebui întotdeauna să îți pregătești călătoria puțin în funcție de rază, utilizarea și prezența sau nu a stațiilor de încărcare electrică în călătoria ta. Dacă, cu un Tesla, problema va apărea cu greu, de exemplu, acest lucru nu va fi neapărat la fel tot timpul în cazul altor mărci.

Stațiile de încărcare electrică Tesla

Tesla comunica deja de câțiva ani despre faptul că traversează Europa cu toată seninătatea în vehiculul lor. Acest lucru este într-adevăr posibil cu mai mult de 400 de stații fiecare echipate cu mai multe stații de încărcare. Supraalimentatoarele sunt dedicate doar modelelor Tesla, deci este imposibil să încarci un vehicul de la o altă marcă pe aceste terminale.

Când au fost lansate modelele S și Model X, Tesla nu și-a taxat clienții pentru încărcarea la stațiile sale. După mai multe schimbări, unii clienți continuă să beneficieze de încărcare gratuită, dar noii clienți Model S și Model X, precum și viitorii clienți Model 3 și Model Y, vor trebui să plătească pentru reîncărcarea lor la aceste stații de încărcare electrică. Prețurile variază în funcție de țară.

Ai grijă, totuși, în cazul utilizării considerate justificate, Tesla poate percepe costuri suplimentare. De exemplu, dacă stația este plină la mai mult de 50% din capacitatea sa și mașina ta rămâne conectată mai mult de cinci minute după o încărcare completă, factură va fi mai mare.

Stațiile de încărcare electrică Ionity

În acest moment, rețeaua Ionity are 237 de stații de încărcare în toată Europa și 49 în construcție. Scopul este de a ajunge la 400 de stații de încărcare electrică în Europa până la sfârșitul anului 2020.

Ionity este o societate mixtă creată în 2017 între producătorii de automobile BMW, Mercedes-Benz, Ford, precum și Audi și Porsche ale Grupului Volkswagen. Scopul acestei întreprinderi comune este de a construi o rețea de stații de încărcare electrică pentru vehicule electrice în Europa.

Stațiile de încărcare electrică Lidl

Între stațiile de încărcare electrică Tesla și rețeaua Ionity, există o rețea pe care ai putea să o uiți. Cu toate acestea, are peste 400 de stații. Această rețea este cea desfășurată de Lidl în parcările supermarketurilor sale. Stațiile sunt situate în principal în Franța, Germania, Olanda, Belgia și Luxemburg, dar poți găsi stații în toată Europa.

Accesul la rețea este destul de simplu, deoarece nu va trebui să te identifici, iar reîncărcarea este gratuită. Nu te aștepta la un nivel de calitate de la Tesla sau Ionity, deoarece întreținerea nu este la fel de sârguincioasă. Mai ales că nu este rar să existe terminale care nu funcționează sau sunt ocupate de mașini termice care nu au acordat atenție locului lor de parcare.

 

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare