Comunicate de Afaceri

Care sunt specificitatile dezvoltarii parcarilor auto?

Dezvoltarea unui parc auto, atat privat, cat si public, necesita o anumita investitie. Prin urmare, sunt cativa pasi de urmat pentru a finaliza cu succes acest proiect. Urmarirea procedurilor si a etapelor face posibila obtinerea unui rezultat durabil si evitarea surprizelor neplacute din punct de vedere administrativ si juridic. Toate aceste aspecte pot fi clarificate cu ajutorul specialistilor dintr-un birou de proiectare.

Pregatirea solului

Marcarea solului cu o  urma de vopsea este unul dintre primele elemente care iti vin in minte atunci cand vorbim despre locuri de parcare. Dezvoltarea parcurge in general mai multe etape care incep cu lucrarile de terasament, aceasta din urma constand in pregatirea solului. O faza de decapare este posibila daca vreodata a mai fost acolo o parcare. 

Conform topografiei locului si, de asemenea, in functie de acoperirile exterioare alese, poate fi necesara o usoara panta de cateva grade pentru a facilita scurgerea apei de ploaie. Apoi vine instalarea geotextilului, esentiala pentru o fundatie buna. Pentru locurile de parcare, cel mai utilizat este geo-fagurele, cu o structura in forma de fagure care permite amplasarea agregatelor pe ele. 

Acoperirea exterioara a unui parc auto

Alegerea placarii exterioare se face in general in functie de redarea estetica dorita, dar si in raport cu bugetul disponibil. Alegerea poate fi evidenta in functie de utilizarea parcarii, dimensiunea acesteia si numarul de masini care vor fi parcate acolo. 

Cel mai folosit material este asfaltul datorita raportului sau scazut calitate-pret. Sunt posibile doua optiuni, amestecul rece si amestecul fierbinte. Aminteste-ti ca acest tip de acoperire este criticat pe scara larga din cauza laturii sale neecologice.

Parcarea pavata sau cu placi este cea mai scumpa, dar este foarte rezistenta. Alegerea este de obicei intre pavele de beton si pietre. In toate cazurile, este de asteptat un timp de expunere destul de lung. 

Betonul este o alternativa la pavaj, mai ales datorita redarii uniforme si a timpului de instalare mai scurt. Pietrisul sau pietricelele sunt, de asemenea, foarte populare, in special in randul persoanelor fizice. Redarea finala este cu adevarat superba si instalarea este ieftina. Cu toate acestea, pietrisul nu este potrivit pentru suprafete mici, deoarece manevrele il pot uza rapid.

Diferitele tipuri de finisaj

Marcajul pe sol este o etapa importanta a finisajului, deoarece permite afisarea configuratiei parcarii. Acest marcaj indica, de asemenea, prezenta obstacolelor si a locatiilor pentru persoanele cu mobilitate redusa. Persoanele care detin mai multe vehicule pot utiliza, de asemenea, marcarea solului. Fiecarei culori ii este atribuita o semnificatie, o vopsea industriala este recomandata pentru o durabilitate mai buna:

  • rosu desemneaza un pericol sau o interdictie;
  • alb si albastru indica o locatie;
  • verde este destinat celor care calatoresc cu bicicleta;
  • galbenul este pentru statii si parcari interzise.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare