Comunicate de Afaceri

Carnetul de sofer, faci chestionare sau inveti legislatia?

Fiecare copil care ajunge la frumoasa varsta de 18 ani, are o dorinta: carnetul de soferi. Conducerea unei masini iti da o oarecare libertate, un aer de maturitate si o multumire de sine. Un carnet de soferi reprezinta si o responsabilitate foarte mare si atesta faptul ca esti deja adult.

Pentru a ajunge sa experimentezi aceste trairi, trebuie mai intai sa inveti si sa treci de un examen auto, care de cele mai multe ori este foarte usor, insa poate pune adevarate probleme in cazul in care nu inveti suficient.

In momentul in care te apuci de scoala de soferi, ai de invatat 2 lucruri: sa conduci si legislatia. Daca primul target este foarte repede atins de majoritatea invataceilor, cel de-al doilea poate reprezenta reale probleme, deoarece legislatia este stufoasa si greoaie iar un tanar de 18 ani (care reprezinta majoritatea persoanelor care fac scoala de soferi) numai chef de invatat nu are.

O solutie mai usoara si mai frumoasa ar fi completarea de chestionare auto. Aceasta metoda este adoptata de foarte multi elevi ai scolilor de soferi si da rezultate, deoarece chestionarele contin majoritatea intrebarilor care se regasesc in fisele de examen.

Daca te hotarasti asupra acestei metode, vei gasi numeroase optiuni pentru a rezolva chestionare auto. Fie ca iti cumperi carti special dedicate acestei activitati, fie ca le rezolvi online, un lucru e cert, trebuie sa rezolvi cat mai multe pentru a te asigura ca primul examen auto va fi si un succes.

Iata cateva sfaturi pe care trebuie sa le respecti in momentul in care te apuci de invatat:

Desi nu e cea mai placuta activitate, citeste macar o data legislatia. In felul acesta vei putea retine partile principale si cele importante si vei avea un punct de reper in momentul in care te apuci de chestionare;

Rezolva chestionare pana in momentul in care reusesti sa rezolvi 20, consecutiv, la care sa obtii minim 22 de puncte. In acel moment vei sti sigur ca examenul de sala este ca si trecut.

Acorda atentie deosebita intrebarilor si detaliilor. Trebuie sa tii minte ca acest examen il dai o singura data in viata... daca esti norocos si foarte atent la detalii. Daca nu, poti sa il dai de mai multe ori, pana in momentul in care retii toate punctele legislatiei. Cel mai bine este sa le acorzi atentia cuvenita inca de la inceput.

Dupa ce ai rezolvat aceste puncte, poti merge cu incredere la examen.

Dar inainte de a te apuca de scoala de soferi, citeste acest articol de pe RomaniaLibera.ro:
http://www.romanialibera.ro/stil-de-viata/utile/patru-etape-obligatorii-pe-care-trebuie-sa-le-cunosti-inainte-sa-iti-doresti-permisul-de-conducere-399741
Social Media
Vezi toate articolele autorului: contentseo

Comentarii

Cauta

Categorii populare