Comunicate de Afaceri

Cât de importantă este verificarea portbagajului unei mașini second hand

Uneori, lucrurile simple ascund cele mai profunde aspecte. Achiziționarea unei mașini second hand implică foarte multe lucruri de la verificare km reali până la test de drum. Tocmai de aceea, ești atât de concentrat/ă în a efectua o verificare auto complexă, încât omiți lucrurile elementare. De câte ori te-ai gândit, spre exemplu, la aspectul portbagajului? Pe cât de irelevant poate părea, pe atât de important este.

Iată câteva motive pentru care ar trebui să verifici și starea portbagajului:

  1. Mașina a suferit lovituri laterale sau din spate – Dacă îndepărtezi mocheta din interiorul portbagajului și ajungi la zona de tablă poți identifica câteva aspecte interesante. În primul rând, poți observa dacă mașina prezintă zone cu rugină sau unde se acumulează multă umezeală. De asemenea, dacă identifici suduri sau reparații realizate superficial este clar că mașina a suferit lovituri.
  2. Gravitatea unui impact puternic – Accidentele sau loviturile efectuate în spatele mașini sunt destul de des întâlnite. Consecințele sunt de asemenea pe măsură. În cazul în care masticul aflat sub roata de rezervă prezintă uzuri, este clar că au avut loc doar tamponări ușoare. Un alt indicator este podeaua strâmbă care lasă urme sesizabile. Dacă barele de protecție nu arată foarte bine și găsești șuruburi desfăcute în portbagaj mașina a suferit un accident mai grav. Astfel, la apariția unui impact mai puternic siguranța ta, cât și a pasagerilor va avea de suferit.
  3. Strâmbarea șasiului – Loviturile în zona portbagajului vor afecta aliniamentul șasiului, Mașina va avea tendința de a se poziționa strâmb. Reparațiile ulterioare pot lăsa urme vizibile.
  4. Portbagajul nu are amortizoare bune – Poate că nu este chiar un aspect grav, însă consecințele nu sunt tocmai pozitive. În cazul în care amortizoarele nu prezintă o stare de funcționare bună portbagajul nu se mai poate ridica. O astfel de situație poate însemna atât eforturi suplimentare, cât și bani investiți pe reparații. Odată închis, lovitura va fi una puternică, iar zgomotul va fi unul deranjant.

Uneori, detaliile minuscule nu sunt tratate cu importanță. Tocmai de aceea este recomandat să apelezi la o echipă profesionistă care poate efectua o verificare auto profesionistă. Toate aspectele, atât pozitive, cât și negative, vor fi analizate îndeaproape.

Diagnoză completă, istoric auto și tester auto profesional sunt câteva dintre avantajele pe care le vei avea dacă soliciți o verificare auto înainte de cumpărare.

 

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LPN MEDIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare