Comunicate de Afaceri

Ce trebuie sa cuprinda procesul verbal de contraventie?

Am discutat in articolele anterioare cu specialistii de la tractari auto Bucuresti de aici: https://tractariauto.co.ro/ ce pasi trebuie sa urmam daca dorim sa contestam o amenda contraventionala de circulatie sau de alta speta.
 
Sunt multe cazurile in care procesele verale de contraventie sunt completate necorespunzator sau lipsesc rubrici obligatorii. In acest caz este bine sa stiti ca puteti anula acea amenda, daca ea nu indeplineste toate conditiile de forma.  
 
Ce trebuie sa contina exact un proces verbal de contraventie? Conform OG nr. 2/2001, iata ce trebuie sa contina in mod obligatoriu un proces verbal de contraventie.
 
In primul rand, este obligatoriu sa fie trecut numele si prenumele corect al contravenientului. De asemenea, trebuie sa se consemneze datele din cartea de identitate, adica numarul si seria buletinului, codul numeric personal, dar si ocupatia.
 
Obligatorii sunt si numele, prenumele, calitatea, functia si institutia din care face parte agentul care aplica contraventia. Pe langa asta, trebuie sa avem pe procesul verbal de contraventie data si locul in care s-a aplicat contraventia.
 
Obligatorie pentru forma procesul verbal de contraventie este si descrierea faptei. La descriere trebuie sa se mentioneze toate imprejurarile in care s-a savarsit contraventia si sa se consemneze ora, data si locul savarsirii. De asemenea, trebuie ca agentul sa mentioneze si actul normativ care sanctioneaza astfel de abatere si modalitatea prin care se sanctioneaza.
 
Pe procesul verbal de contraventie trebuie sa apara si mentiunea posibilitatii de a plati jumatate din minimul amenzii daca plata se face in termen de 48 de ore de la comunicare, asta in cazul in care in actul normativ care sanctioneaza este prevazuta aceasta posibilitate.
 
Pe acest proces verbal trebuie sa apara si modalitatea de a ataca aceasta contraventie, institutia la care se poate depune contestatia, dar si termenul in care se poate formula.   
Agentul care sanctioneaza contravenientul trebuie sa mentioneze persoane careia I se aplica faptul ca are posibilitatea de a face mentiuni. Aceste mentiuni se scriu intr-o rubrica speciala a procesului verbal de contraventie, denumita “alte mentiuni”.
 
Daca toate aceste rubrici nu sunt completate, sunt completate incorect sau incomplet, procesul veral de contraventie poate fi declarat nul. 
Social Media
Vezi toate articolele autorului: flp

Comentarii

Cauta

Categorii populare