Comunicate de Afaceri

COVID-19 ar putea pune capăt dependenței noastre de mașini – dacă reconstruim mai bine

Când discutăm despre transportul cu emisii scăzute de carbon și despre întrebarea de ce mașinile joacă un rol atât de dominant în societatea noastră, este adesea tentant să ne întoarcem la un răspuns confortabil și familiar: Conducem mașini pentru că ne plac!

Cu toate acestea, pandemia de COVID-19 a perturbat radical obiceiurile de călătorie ale oamenilor, cu rezultate incerte pentru utilizarea mașinii. Pe de o parte, a dus la drumuri goale, magazine de biciclete epuizate și orașe cu aer mai curat . Pe de altă parte, amenință o spirală a morții în transportul public și dominația bruscă a serviciilor drive-in .

Stresurile din ultimul an au modificat sistemul complex de constrângeri care stă la baza folosirii în masă a mașinilor, indiferent de preferințele personale de călătorie, și au schimbat modurile în care folosim mașinile. Dacă acest lucru va continua, s-ar putea reduce utilizarea mașinilor private ( da, chiar și a celor electrice ), dar ar putea și o crește radical.

Obținerea unui rezultat care să reducă emisiile de gaze cu efect de seră, asigurând în același timp dezvoltarea unor orașe sigure și sănătoase, va necesita factorilor de decizie și activiștilor să acționeze decisiv. Cercetările noastre asupra unei teorii generale a dependenței de mașini sugerează câteva moduri prin care pot face acest lucru.

Politica de infrastructură

Narațiunile care justifică infrastructura dependentă de mașini au devenit profund încorporate în spectrul politic, justificând subvenții ascunse enorme pentru mașini sub formă de infrastructură, cum ar fi drumuri și parcări . Aceasta anulează alternativele și forțează oamenii să folosească drumurile ca sistem de transport principal, creând o națiune de șoferi care sunt predispuși să susțină și mai multe subvenții pentru mașini.

Pandemia, totuși, a perturbat narațiunea și a creat o deschidere pentru noi tipuri de infrastructură care pot facilita călătoriile fără mașini. Piste de biciclete „pop-up” ieftine și vesele au luat deja loc în orașele din întreaga lume, dar factorii de decizie pot gândi mai mare.

Transportul public, în special, ar trebui să fie, de asemenea, punctul central al unei noi runde de investiții de stat, care să-l facă accesibil și convenabil pentru toată lumea. Va fi deosebit de important să se mărească nivelurile de servicii pentru a reduce aglomerația, astfel încât călătorii atenți la infecție să nu se mai confrunte cu alegerea între un autobuz aglomerat în orele de vârf și o mașină.

Dar locurile de muncă?

Industria auto joacă un rol important în susținerea dependenței de mașini. Structura de capital a companiilor auto le impune să vândă mașini la o rată fixă ​​și să construiască vehicule polivalente, cu patru locuri, cu capacitate redundantă. Acest lucru creează un stimulent clar pentru industria auto de a face lobby împotriva formelor alternative de transport și pentru lucrătorii auto să sprijine industria auto sau să se confrunte cu închiderea fabricilor și pierderea locurilor de muncă.

Promisiunile guvernelor de a „reconstrui mai bine” sunt o oportunitate de aur pentru a elimina acest obstacol în calea transportului cu emisii scăzute de carbon. Reutilarea fabricilor de mașini care se luptă pentru a construi vehicule electrice, industriale și de transport public ar fi un început excelent.

Mașini, cultură și coronavirus

Oamenii folosesc adesea mașinile pentru a „ câștiga timp ” pentru a face față presiunilor vieții de zi cu zi. Odată ce dețin o mașină, este probabil să o folosească pentru aproape toate călătoriile lor. Utilizarea frecventă este încurajată de faptul că mașinile au devenit simboluri puternice, semnificând libertatea , naționalitatea , maturitatea, masculinitatea sau statutul social.

Coronavirusul ar putea întări strânsoarea culturii auto. Chiar înainte de pandemie, existau dovezi că oamenii își foloseau mașinile ca „ cocon ” de protecție împotriva lumii exterioare. Acum, cu mașinile devenind „ cel mai bun în materie de echipamente de protecție personală ”, oamenii ar putea fi nerăbdători să se întoarcă într-un autobuz sau tren și ar putea chiar prefera să continue să utilizeze serviciile de transport și preluarea la bord. Chiar și cei mai obișnuiți „umerașe” ar putea fi reticenți în a face bagajele într-un metrou în lumea post-COVID.

Acest lucru este ironic, deoarece COVID-19 și pandemiile similare sunt o problemă colectivă, exacerbată nu doar de sistemele noastre agricole , de sănătate publică sau economice, ci și de mediile orașelor noastre.

Poluarea aerului, în special, are o relație de amplificare cu mortalitatea cauzată de COVID-19 și alte boli respiratorii. Dacă COVID-19 crește utilizarea vehiculelor, ceea ce contribuie la un procent semnificativ de poluare a aerului, probabil că va crește numărul de decese atât din această pandemie, cât și din cele viitoare.

Guvernele pot cultiva spiritul colectiv și comunitar necesar pentru a răspunde la pandemie, făcând infrastructura de transport public mai sigură și mai accesibilă. Măsuri anti-infectie extrem de agresive și foarte vizibile în autobuze și trenuri ar merge mult, la fel ca și adăugarea de servicii suplimentare pentru a reduce supraaglomerarea.

Guvernele ar putea folosi, de asemenea, reglementări pentru a reduce creșterea serviciilor de tip drive-through. Ei ar putea valorifica creșterea telecommutingului pentru a promova mai multe stiluri de viață fără mașini, inclusiv prin schimbarea zonei pentru a permite dezvoltarea orașelor de 15 minute , ceea ce ar pune în 15 minute servicii esențiale, cum ar fi magazine alimentare, biblioteci, școli și clinici de sănătate. călătorie fără mașină de acasă tuturor. Acest lucru va fi deosebit de eficient dacă acea casă este și locul lor de muncă.

Cum se leagă totul

Pentru a înțelege pe deplin dependența de mașină, trebuie să ne gândim la ea ca un întreg combinat. O abordare fragmentată a politicii este puțin probabil să dezlege sistemele complexe de utilizare a terenurilor, infrastructura fizică, obiceiurile sociale și stimulentele politice care întăresc dominația mașinii.

Dar pandemia de coronavirus ne oferă o oportunitate de aur de a gândi holistic. Ar trebui să facem presiuni pentru reforme ample pentru a trece la un sistem de transport cu adevărat zero carbon.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare