Comunicate de Afaceri

Cum alegi un sistem audio potrivit mașinii tale?

În momentul actual vehiculele sunt create după o tehnologie avansată, tocmai de aceea este posibil ca inițial să ignori calitatea sistemului audio din fabrică.

Pentru unele persoane, în special pentru pasionații audio, mașina este spațiul perfect pentru relaxare, în compania unui sunet de calitate.

Experiența de a te bucura de melodiile preferate acasă sau chiar cu căștile de ultimă generație este diferită, deoarece interiorul unui vehicul este asemănător cu o scenă de concert și, în ciuda zgomotelor create de vânt sau trafic, muzica pare să sune întotdeauna mai bine în mașină.

Vehiculele sunt create cu un sistem audio standard, iar instalarea unui sistem audio premium este opțională. Diferența între cele două tipuri de sisteme audio este aceea că, cel premium este alcătuit din mai multe tipuri de difuzoare, are amplificare și acoperă un spectru larg de frecvențe.

Primul pas în configurarea unui sistem audio este stabilirea unui buget.

Ulterior, este important să stabilești ce gen muzical preferi. În funcție de acesta se vor stabili componentele audio care vor fi instalate.

  • Dacă asculți rock sau rap, probabil că va conta puterea, așadar ideală va fi instalarea unui pachet de bass auto.
  • Dacă preferi muzica clasică, puterea nu va fi o prioritate, însă o calitate perfectă a sunetului - cu siguranță.
  • Dacă asculți Drum&Base, probabil că vei dori instalarea unor subwoofere auto cât mai calitative

Cel mai bine este să investești deodată într-un sistem audio performant.

Nu este indicat să îți alcătuiești un sistem audio pe bucăți. Fiecare componentă a sistemului audio, indiferent de calitate, are propriile caracteristici, de aceea cumpărate separat este posibil să nu fie compatibile.

Este important să ții cont de spațiul din mașina ta și de dimensiunea dedicată difuzoarelor. Majoritatea boxelor au două drivere, woofer pentru sunetele joase și tweeter pentru cele înalte. Proprietarii de mașini mici aleg de multe ori unități separate pentru woofer și tweeter, iar asta implică sincronizarea lor.

Analizează bine ce fel de unitate principală îți dorești. Unitatea principală este, în esență, creierul sau inima unui sistem audio auto și poate include un tuner radio, un CD player, intrări auxiliare și chiar componente încorporate cum ar fi amplificatoarele și egalizatoarele.

De ce trebuie să fii atent la asemenea detalii? Dacă ai de gând să instalezi un egalizator, pentru calitate mai bună a sunetului, sau un alt amplificator, pentru mai multă putere, asigură-te că unitatea centrală permite aceste optimizări. Dacă vrei să conectezi unitatea la componente preexistente, la radio prin satelit, MP3 și CD-uri înregistrate acasă, verifică întâi dacă ele sunt compatibile.

Și, desigur, cel mai important sfat - nu ezita să te adresezi unui profesionist pentru a alege opțiunea perfectă din multitudinea de sisteme audio auto bune.

Vino la Soundhouse, unde vei beneficia de consultanța experților noștri și o gamă largă de produse.

 

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: SOUNDHOUSE

Comentarii

Cauta

Categorii populare