Comunicate de Afaceri

Cum poți obține un cost mult mai mic pentru polița RCA?

Nu este o noutate faptul că normele, reglementările și teancurile de acted au bătăi de cap celor mai mulți, mai ales atunci când trebuie să se conformeze și să facă numeroase demersuri. Asigurarea RCA nu face execepție de la acest caz, mai ales că este obligatorie și pentru a circula pe teritoriul României fiecare posesor de automobil trebuie să dețină această poliță. Problema poate apărea atunci când, în mod evident, îți dorești să reduci costurile și să beneficiezi de un RCA ieftin și rapid. Acest lucru nu trebuie să te îngrijoreze, mai ales acum când suntem la un click distanță de orice și poți încheia asigurarea RCA ieftin cu puțină informare în prealabil.

Pentru a-ți reduce costurile și pentru a economisi timp prețios, există varianta ce mai la îndemână pentru a obține un RCA ieftin. Desigur, vorbim despre încheierea unei polițe RCA online, din confortul propriei locuințe. Este mult mai simplu și rapid să realizezi această asigurare doar accesând internetul de oriunde ai posibilitatea. De asemenea, poți să studiezi prețurile firmelor de asigurări și să alegi varianta cea mai avantajoasă de RCA ieftin. Un lucru pe care nu foarte mulți îl cunosc este faptul că alegi să faci RCA online, costurile asigurării sunt mult mai mici. De ce se întampla acest lucru? Firmele de asigurări care se ocupă de RCA pe internet practică prețuri mai accesibile decât brokerii de asigurări ce au sedii fizice, iar rezultatul nu poate fi decât un RCA ieftin și simplu de obținut!

Trebuie să știi că prețul unui RCA diferă de la caz la caz și că poate varia în fiecare an.  De exemplu, în cazul conducătorului automobilului, sunt cerute informații precum localitatea din care este, CNP-ul (pentru stabilirea vârstei și căutarea în baza de date CEDAM în ceea ce priveste clasa de bonus sau malus de care aparține șoferul), precum și data de obținere a permisului. Astfel, șoferii care detin permis de mai mult timp sunt considerați cu mai multă experiență, iar prețul pentru RCA va fi, prin urmare, mai scăzut decât în cazul unei persoane începătoare. De asemenea, sunt acordate reduceri în unele cazuri și poți beneficia de RCA ieftin dacă te înscrii într-una dintre categoriile: pensionari, bugetari, persoane cu deficiențe locomotorii sau persoane care au copii.

Mai mult, deși foarte mulți nu consideră neapărat importantă conduita în trafic, aceasta are un rol determinant în stabilirea costului asigurării RCA. Reglementarea poartă numele de sistemul Bonus Malus care are în vedere faptul că posesorii de permis care nu au fost implicați în accidente rutiere vor fi recompensați cu o reducere a costului poliței, pe când cei care au provocat daune sunt sancționați cu o maximizare a prețului. Reducerea maximă care se poate aplica este de 50%, atunci cand soferul se încadrează în clasa de bonus B14, iar cea mai mare majorare este reprezentată de dublarea prețului RCA-ului, pentru cei care intră în clasa de malus M8. Astfel, cu siguranță vei vrea să fii și mai precaut data viitoare când te afli în trafic pentru a beneficia de RCA ieftin și pentru a evita situațiile neplăcute!

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Cauta

Categorii populare