Comunicate de Afaceri

Cum sa cureti rotile unei motociclete Kawasaki Z750?

Mai greu cu plimbarile, mai usor cu mesteritul in garaj. Cam asa stau lucrurile in perioada asta, asadar ne-a venit ideea sa lustruim Kawasaki-ul Z750 al nostru de anduranta. Iar cand vine vorba de lustruit, problemele apar la roti, cu precadere la roata-spate. Spray de lanț, amestecat cu mizeria de pe drum, te poți trezi cu o combinatie care nu iese la o spalare cu jetul de apa.

 

Clatirea rotilor standard de aluminiu

Curata rotile din aluminiu cu apa si sapun. Multe motociclete moderne au jante din aluminiu usoare. Daca doresti sa cureti rotile motocicletei, utilizeaza doar apa cu sapun si o cârpă moale. Clateste-le cu apa si sterge-le cu o carpa uscata. Uneltele sau substantele de curatat abrazive pot deteriora finisajul sau vopseua rotilor, evitand astfel utilizarea acestora. Daca ai roti cromate traditionale, utilizeaza un detergent de crom.

 

Ceara pentru protectie suplimentara

Utilizeaza ceara pentru masini sau motociclete pentru protectie suplimentara. O ceara de calitate poate proteja finisajul motocicletei si poate preveni formarea murdariei. Aplica-l dupa curatarea completa a restului motocicletei. Urmeaza instructiunile spray-ului comercial sau ceara de frecat. Fiecare produs are instrucțiuni puțin diferite.

 

Spray protector pe rulmenti

Spray protector pe rulmenti. Lagarele sunt una dintre cele mai importante si delicate parti ale unei motociclete. Un dispozitiv de protectie a pulverizarii aprobat va acoperi rulmentii si va preveni formarea de umiditate si murdarie. Verifica ambalajul pentru produsul pe care alegi sa il folosesti si citeste instructiunile exacte de aplicare.

 

Intretinerea rotilor din aluminiu vopsit

Piesele din aluminiu ale motocicletei tale Kawasaki Z750 se pot coroda de la contactul cu murdaria, noroiul sau sarea rutiera. Curata rotile folosind un burete umed si un detergent usor. Evita periile dure sau curatatorii care contin abrazivi sau compusi chimici. Dupa ce ai spalat rotile motocicletei, clateste-le cu multa apa si usca-le cu o carpa curata. Aplica vopsea de retus pe roti daca observati zone deteriorate.

 

Sfaturi utile

Asigura-te ca nu plasezi apa pe rulmenti. Aceasta poate duce la coroziune. In timpul iernii, este bine sa pulverizezi piesele din aluminiu nevopsite, precum carcasa motorului si a transmisiei, cu un spray de protectie transparent. Poti scapa de orice semne de coroziune existente cu un burete de sarma si sapun. Piesele din metal pot fi curatate si protejate cu lac pentru crom.

Este intotdeauna o idee buna sa planifici reparatia de rutina a motocicletei in avans. In acest fel vei avea motocicleta pregatita fara a intampina nicio neplacere si vei gasi mai usor un loc disponibil in programul dealerului tau Kawasaki.

 

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Cauta

Categorii populare