Comunicate de Afaceri

Cum să diagnosticați sistemul de aer condiționat al mașinii dumneavoastră

Poate fi foarte enervant atunci când sunteți pe cale să plecați pe un drum lung și observați că aerul condiționat al mașinii dvs. nu funcționează.Îl opriți și îl porniți din nou, dar tot nu răcește mașina.

Sistemul de aer condiționat al mașinii este format din diverse componente, cum ar fi compresorul, supapa de expansiune, evaporatorul, condensatorul și două schimbătoare de căldură.

    S-ar putea să nu vă fie posibil să vă dați seama care este partea care cauzează problema.De aceea, trebuie să vă concentrați asupra simptomelor și să încercați să depanați problema în consecință. Daca aveti probleme cu sistemul de aer conditionat apelati cu incredere la serviciile Service-ului auto Cluj OAZA CAR CARE.

Service auto Cluj Oaza Car Care

Calea Dorobanților 18-20, Cluj-Napoca 400000

0774 456 341

https://www.serviceautocluj.ro

Cum se diagnostichează problemele de aer condiționat auto (A.C.)?

    Un sistem de Aer Conditionat care nu răcește mașina nu este singura problemă cu care va puteti confrunta.

    Va propunem  câteva simptome care vă pot ajuta să diagnosticați problemele cu aerul condiționat al mașinii:

   Unitatea de aer condiționat trece de la rece la extrem de cald fără să schimbați setările AC.Înseamnă că este ceva în neregulă cu supapa de expansiune a A.C.Supapa de expansiune este responsabilă pentru distribuirea cantității potrivite de agent frigorific către evaporatorul A.C.-ului.

   Sistemul de aer conditionat va furniza aer cald dacă supapa de expansiune se blochează. Acest lucru se întâmplă deoarece refrigerantul nu ajunge la evaporator si poate cauza înghețarea supapei dacă evaporatorul conține umiditate în interior.

   Printre cele bune mod de a rezolva această problemă este să apelați la un mecanic sau tehnician profesionist.Abțineți-vă să căutați metode de bricolaj, deoarece este posibil să nu aveți uneltele necesare pentru a deschide supapa de expansiune și evaporatorul.Lăsați expertul să se ocupe de situație și să rezolve problema pentru ca aerul condiționat să funcționeze din nou normal.

Sistemul de aer condiționat al mașinii face zgomot

    Sistemul de A.C. al mașinii face uneori zgomot atunci când este pornit.Ar putea fi din cauza resturilor de pe drum sau a frunzelor care blochează unitatea.

Cum se repară

    In primul rand verificați compartimentul sistemului de aer conditionat pentru astfel de blocaje. Dacă găsiți murdărie sau resturi acumulate pe țeava de A.C., curățați-le bine.

    In al doilea rand, s-ar putea să se datoreze unui ambreiaj problematic al compresorului. În acest caz, duceți mașina la un tehnician pentru a remedia problema.

Sistemul de A.C. miroase a mucegai

     Anumite bacterii se pot dezvolta în sistemul de aer condiționat al mașinii tale, ceea ce duce la un miros neplăcut de mucegai ori de câte ori pornești sau opresti aerul condiționat.

     Acest lucru se poate întâmpla pe măsură ce mașina dumneavoastră îmbătrânește. Ciupercile, mucegaiul și mucegaiul se pot dezvolta în interiorul tabloului de bord al evaporatorului.

         Cum se repară?

    Cel mai bine este să înlocuiți din când în când filtrul de aer al sitemului de aer conditionat.Dacă mirosul persistă în continuare, ar trebui să contactați un tehnician. Aceștia vor adăuga o soluție antibacteriană în evaporator pentru a distruge mucegaiul și mucegaiul și pentru a împiedica A.C. să emită un miros neplăcut.

        Cum putem rezolva problema aparatului meu de aer condiționat care nu răcește?

    Sistemul de aer condiționat nu se răcește este una dintre cele mai frecvente plângeri în rândul proprietarilor de mașini.Acest lucru se întâmplă, de obicei, din cauza unei scurgeri de agent frigorific în mașina dumneavoastră.

     Fără a avea suficient agent frigorific, aerul condiționat va sufla aer cald. O scurgere de agent frigorific poate apărea din cauza unei găuri în compresor, a ruperii evaporatorului, a condensatorului, a compresorului, a furtunurilor și a țevilor de conectare.

    Acest problema de scurgere este greu de identificat dacă nu aveți exp eriență în manipularea aparatelor de aer condiționat auto.

         Cum ar trebui reparata?

    Printre cele mai bune soluții pentru a remedia această problemă este să luați legătura cu un mecanic sau un tehnician auto.Aceștia vor folosi un colorant fluorescent de urmărire a scurgerilor pentru a identifica locația scurgerii,iar odată ce au găsit scurgerea, o vor repara și vor reumple rezervorul de agent frigorific, astfel încât aerul condiționat să poată sufla din nou aer rece.

        Alte alternative

  Se poate verifica filtrele pentru depunerea de resturi. Uneori, murdăria și praful se acumulează în interiorul filtrelor și le împiedică să treacă aerul rece.Trebuie asigurata desfacerea cu atenție a panoului frontal pentru a scoate filtrele.Ar trebui curatate folosind săpun lichid și apă caldă. Filtrele trebuie să se usuce înainte de a le monta la loc în canelurile lor. Porniți aparatul de aer condiționat. Acesta va furniza aer rece ca înainte.

      Cum se poate repara sistemul de aer condiționat care nu răcește?

   De multe ori sistemul de aer condiționat al mașinii nu furnizează aer rece așa cum ar trebui să o facă. Două motive pot contribui la această problemă:

     Condensator blocat - Condensatorul permite fluidizarea agentului frigorific și elimină căldura din mașină.Un condensator blocat va împiedica aerul rece să iasă prin gurile de ventilație.Se poate căuta murdăria acumulată care poate cauza această problemă.Dacă nu putem îndepărta singuri resturile, apelați la cel mai apropiat tehnician auto pentru a arunca o privire și a remedia problema cât mai repede posibil.

    Întrerupător de ambreiaj defect - Această problemă necesită ajutorul unor profesioniști. Un comutator de ambreiaj defect împiedică condensarea agentului frigorific, nepermițând astfel aparatului de aer condiționat să răcească mașina.

 

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LPN MEDIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare