Comunicate de Afaceri

Cum sa verifici caseta de direcție

Cel mai sigur mod de a verifica caseta de directie este să mergi la un service autorizat RAR ce efectueaza reparatii casete de directie si ce detine set de rampe, cu excepția cazului în care poți avea acces la o groapă de inspecție auto corespunzătoare.
 
O verificare a casetei de direcție implică ridicarea din față a mașinii, dar păstrarea greutății pe roți astfel mecanicul poate avea acces sub ea, în timp ce rotile sunt blocate.
 
Cel mai sigur mod de a face acest lucru este să mergi la un set de rampe, cu excepția cazului în care poți avea acces la o groapă de inspecție auto corespunzătoare.
 
Dacă trebuie să folosiți rampe, asigurați-vă că se sprijină pe o suprafață plană și sunt direct sub roți.
 
Actionați ferm frâna de mână, blocati roțile din spate (`comutati pe modul parcare pentru masinile cu cutie automată).
 
Verificați dacă există scurgeri și uzură din caseta de direcție ori de câte ori inspectați restul sistemului de direcție.
 
Un nivel scăzut de ulei în cutie este un semn sigur al unei scurgeri.
 
Pentru a urmări o scurgere, mai întâi adăugați uleiul (consultați cum se unge sistemul de direcție), curățați cutia cu un degresant motor, apoi conduceți câțiva kilometri. Acum inspectați caseta de directie pentru scurgeri de ulei.
 
Curățarea poate, de asemenea, să releve alte deteriorări, cum ar fi fisurile, caz în care cutia trebuie înlocuită la un service auto autorizat din Bucuresti pentru casete de directie.
 
Caseta de directie are un șurub de reglare sau pachete de ambalare în interior. Setarea lor poate fi perturbată prin strângerea șuruburilor de fixare a capacului. Se poate produce rigiditate, daca mergeti la un service solicitatile reglajul cutiei.
 
Din același motiv, reînnoirea garniturii de acoperire sau orice alt sigiliu de ulei ar trebui, de asemenea luat in considerare.
 
Unde să cautati scurgerile
Uitați-vă la marginea garniturii capacului superior pentru a vă asigura că este etans. Verificați dacă șuruburile de fixare sunt strânse. Nu rotiți șurubul de reglare din greșeală, asigurați-vă că știți care sunt capetele șuruburilor și unde se află dopul de umplere a uleiului. Scurgerile din jurul șuruburilor care nu sunt pur și simplu libere pot indica deteriorarea care necesită înlocuirea cutiei.
 
Arborele pinionului este conectat la caseta de direcție.
O scurgere de ulei aici va fi evidentă prin uleiul care coboară pe partea din spate a cutiei și arată un sigiliu deteriorat. Înlocuirea acesteia este o muncă pentru un mecanic, deoarece demontarea și reajustarea cutiei este implicată și necesită echipament special.
 
Pentru a descoperi preturile practicate de service-uile auto autorizate RAR pentru reparatii casete de directie, va invitam sa accesati acest link: http://autoalmira.ro/service-auto/
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Nick Zane

Comentarii

Cauta

Categorii populare