Comunicate de Afaceri

De ce sa calatoresti doar pe motociclete performante

Performanta este un cuvant greu de atins, mai ales ca trebuie sa demonstrezi numeroase abilitati, atat timp cat iti alegi sa pilotezi o motocicleta performanta.

Performanta inseamna sa iti alegi una dintre motocicletele cele mai puternice care exista pe piata internationala. De ce motocicleta am nevoie? Este o intrebare la care multi rideri se gandesc de mii de ori.

Posibilitatile sunt foarte numeroase. In primul rand, trebuie sa te gandesti ce buget ai pentru motocicleta. Asta, desigur, dupa ce scazi banii pe care am sa-i dai pe echipament. Prin asta ne referim la echipament complet, de cea mai buna calitate posibila. Este mult mai important sa fii bine echipat (o sa vezi mai tarziu de ce), decat sa ai cea mai noua sau mai performanta motocicleta, mai ales ca incepator. Iar motocicleta sa fie echipata cu semnalizari moto de ultima generatie.

 

Bugetul pe primul loc

Asadar, bugetul este primul factor de care trebuie sa tii seama. Daca dispui de o suma intre 5.000 si 7.000 de euro, poti sa optezi pentru o motocicleta nouă de cilindree mica sau medie, prietenoasa cu dotari standard si cu cel putin doi ani de garantie. Cu aceeasi suma poti sa cumperi motociclete de cilindree mai mare destul de interesante pe piata SH, dar prima motocicleta ar trebui sa fie una cat mai lejera si facil de pilotat. Nu super aratoasa, nu extrem de performanta.

Cu o suma intre 1.500 și 4.000 de euro poti sa cumperi o motocicleta rulata, in stare decent. Din nou, trebuie sa rezisti tendintelor de a cumpara motocicleta cu sufletul si sa incerci sa te folosesti cat mai mult ratiunea. Ce inseamna asta? Daca te uiti la MotoGP si visezi la un CBR de 180 de cai-putere, rezista impulsului de a-ți lua o supersportiva pentru ca, in mintea ta, asta e motocicleta care-ti place.

Adevarul este ca, pana nu ai facut ceva kilometri pe strada, inca nu stii ce-ti place. Preferintele tale tin mai mult de estetica si de imaginea pe care o proiecteaza un model de motocicleta, nu de cum se conduce.

 

Nu te gandi prea mult!

Asadar, prima motocicleta indiferent cat de veche sau de noua este, ar trebui, in primul rand, sa nu-ti consume resurse de concentrare pentru simplul fapt ca stai pe ea. O supersportiva sau un cruiser modificat cu ghidon foarte inalt te vor solicita chiar si cand stai pe loc, consumandu-ti resurse de concentrare pe care ar trebui sa le folosesti pentru traficul din jur. De aceea, in mod ideal, prima motocicleta trebuie sa aiba o pozitie naturala in sa, sa nu fie foarte grea, puternica, sportiva sau sa raspunda prea prompt la comenzi. Asta nu inseamna ca o motocicleta mare si puternica e o condamnare la moarte, doar ca iti va fi mult mai greu sa progresezi daca ti-e frică de motocicleta pe care mergi. Cand te stresezi tot timpul sa nu accelerezi prea tare, sa ai grija ca e grea, sa stai intr-o pozitie incomoda, e greu sa controlezi eficient si cu incredere motocicleta, chiar si dupa mii de kilometri in sa.

Probabil ca deja ai formata in minte o imagine a motocicletei pe care o doresti. Dar mai e mult de descoperit pentru a-ti da seama ce e bine sa urmaresti, cu adevarat, la vehiculul tau preferat.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Comentarii

Cauta

Categorii populare