Comunicate de Afaceri

De ce sa NU apelezi niciodata la o companie de inchirieri auto cu preturi foarte mici?

In momentul in care apeleaza la orice firma, indiferent de produsele sau serviciile pe care aceasta le ofera, multi romani au tendinta sa se orienteze exclusiv dupa cele mai mici preturi. Experienta ne arata insa ca, daca optezi pentru aceasta varianta, ai putea ajunge sa platesti de fapt mai mult. Fie produsul respectiv se defecteaza rapid si trebuie inlocuit, fie serviciile aparent ieftine vin insotite de diverse taxe suplimentare, trecute in contract cu asterisc si font foarte mic. Nu degeaba exista vorba conform careia unii oameni sunt "prea saraci pentru a-si permite lucruri ieftine".

Aceasta situatie se aplica, poate cel mai bine, in cazul companiilor de inchirieri auto. Profitand de faptul ca este o piata foarte competitiva, dar si ca multi clienti aleg intotdeauna numai dupa pret, firmele neserioase de inchirieri auto au dezvoltat o adevarata strategie pentru a-i pacali pe acestia. In primul rand, ele afiseaza pe site preturi foarte mici, trunchiate, care nu includ taxele si asigurarile auto (RCA, rovinieta, full CASCO). Acest lucru inseamna ca va trebui sa le platesti singur, facand drumuri suplimentare, si ca risti o amenda, in cazul in care considerai ca ele sunt incluse.

In al doilea rand, trebuie sa te gandesti ca este imposibil, pentru o companie de inchirieri auto, care isi plateste toate darile la stat, iti ofera factura si realizeaza periodic recenzii tehnice ale masinilor, sa faca profit oferind preturi sub 10 euro pe zi. Exista asemenea firme de inchirieri auto, insa pretul cu o singura cifra este unul fictiv, iar tu vei ajunge sa platesti de multe ori pe atat. De altfel, goana dupa profit este cu dus si intors, intrucat o companie cu astfel de practici va disparea rapid de pe piata, in favoarea celor profesioniste si, in primul rand, corecte.

Un astfel de exemplu din domeniul inchirierilor auto este FocusRent, care prospera pe pietele extrem de competitive din Bucuresti, Otopeni si Cluj de mai bine de 10 ani. Pretul afisat pe site-ul https://focusrent.ro/ este si pretul final pe care il vei plati, intrucat acesta include toate taxele si asigurarile auto. In plus, el scade considerabil in functie de perioada de inchiriere a masinii. Spre exemplu, pentru modelul Ford Focus, grila de preturi este urmatoarea: 40 de euro pe zi (pentru o perioada de 1-4 zile); 34 de euro (5-8 zile); 32 de euro (9-15 zile); 25 de euro (16-25 de zile) si 22 de euro (peste 26 de zile).

Dupa cum vezi, aceste preturi nu pot fi nicidecum catalogate drept mari, ci mai degraba corecte, avand in vedere beneficiile incluse. Mai exact, toate masinile acestei companii de inchirieri auto sunt mai noi de 5 ani, au toate reviziile tehnice la zi si vin cu un plin de combustibil. Totodata, nu iti este impusa nicio restrictie legata de numarul de kilometri, ceea ce inseamna ca vei putea conduce autoturismul cat vei dori, in perioada de inchiriere.

In concluzie, inainte de a apela la servicii de inchirieri auto, asigura-te ca iei in calcul toate aspectele relevante, nu doar pretul, si te gandesti si la celelalte beneficii, cel mai important fiind bineinteles acela de a primi o masina 100% sigura, confortabila si incapatoare.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: FocusRent

Comentarii

Cauta

Categorii populare