Comunicate de Afaceri

Defectiunile nesesizate la timp ale motocicletei si riscul iminent al accidentelor fatale

Traim intr-o tara cu o infrastructura pracara, dar si cu un sistem public slab dezvoltat. Prin urmare, este de la sine inteles de ce tot multi oameni aleg sa foloseasca ca mijloc de transport masinile sau motocicletele personale, desi ambuteiajele apar la mai tot pasul, iar riscul accidentelor domneste la tot pasul.

Vrand nevrand, defectiunile necesizate la timp ale motocicletei sunt un alt factor, care, alaturi de infrastructura si de traficul infernal, se adauga cauzelor accidentelor cu urmari tragice.

Fara doar si poate, o simpla defectiune la bowdene, cablu acceleratie, poate influenta, negativ, toata deplasarea pe traseu.

Riscurile asociate accidentelor sunt mai mari decat o simpla diagnoza

Si, in aceste conditii, ne intrebam de ce o simpla vizita la service sau o simpla diagnoza ne poate salva de la un eventual accident cu urmari fatale?

Nu putini sunt cei care disconsidera importanta reviziilor periodice pe considerentul ca  motocicleta lor este noua si astfel sunt privati de riscul ca aceasta sa se defecteze.

Sa nu uitam, insa, ca un cablu acceleratie, de exemplu, are si el o durata de viata limitata, la fel ca si in cazul celorlalte piese moto. Deci, riscul de aparitie a unor defectiuni poate avea loc oricand, chiar in prag de concediu! Si totusi, astfel de episoade au loc fix atunci cand ne pregati sa plecam relaxati intr-o placuta si meritata vacanta, iar un pericol nu vine niciodata singur.

Defectiunile la orice componenta a motocicletei poate crea, in timp, derapaje functiomale grave, asociate cu riscul de a ramane pe drum si de a nu mai avea cum sa ajungi la destinatie.

Deci, o simpla diagnoza, mai ales in cazul sistemului de acceleratie, care sa vizeze si cablul acceleratie, pot scoate la suprafata unele defectiuni mai noi sau aparute recent. De exemplu, in cazul in care va prezentati la electrica sau la memcanica, pentru o investigatie simpla a motorului, specialistii mecanici detecteaza si o problema asociata la sistemul de ambraiaj, la sistemul de franare sau chiar cu sistemul de acceleratie, in care principalul vinovat sa fie acel cablu acceleratie.

Atentie la pregatirea motocicletei pentru sarbatori

Febra pregatirilor cu ocazia Sarbatorilor de Paste ne distrage atentia de la lucrurile marunte, dar esentiale, in egala masura, cum ar fi revizia sau diagnoza motocicletei. Inainte de a ne aventura la drum, specialistii ne recomanda sa trecem pe la un service, indiferent de localitatea in care ne-am afla, macar cu cateva zile de a ne pregati pentru plecarea in concediu.

In acest fel, vom aloca timpul necesar efectuarii reparatiei si inlocuirii componentelor moto prioritare, si, pe cale de consecinta, vom scapa de neplacerea stricarii unor zile frumoase de concediu pentru a umbla pe la un service scump dintr-o zona de munte, de exemplu.

           

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Cauta

Categorii populare