Comunicate de Afaceri

Despre importanța turbosuflantei în eficientizarea funcționării autoturismului dvs.

Serviciul de reparații turbosuflante

Comoditatea înlocuirii turbocompresorului cu unul nou duce inevitabil la o verificare amănunțită a turbocompresorului vechi, înainte de a investi într-un produs nou. Recondiționarea completă sau reparațiile minore ale turbocompresorului în cele mai multe cazuri vor economisi bani la repararea mașinii.

Încă de la apariția automobilului, puterea motorului unei mașini depindea de numărul și dimensiunea cilindrilor – în ziua de azi însă aceasta a rămas doar un lucru din trecut! Controlul electronic al motorului, turbocompresoarele sau compresoarele sunt responsabile pentru performanța generală. Turbocompresorul, o invenție elvețiană datând din 1925,  are un rol deosebit de important în eficientizarea funcționării autovehiculului acesta fiind folosit pentru a crește considerabil puterea motorului.

1. Principiul de bază nealterat

Principiul de bază al invenției vechi de aproape 100 de ani rămâne același și astăzi. Fluxul de evacuare acționează o roată de turbină, care este conectată la o a doua roată peste un arbore. Această roată comprimă aerul proaspăt care este aspirat și îl presează în camerele de ardere. Următorul calcul simplu se aplică aici: Cu cât ajunge mai mult aer în camera de ardere, cu atât mai multe molecule de oxigen sunt conectate la moleculele de hidrocarburi în timpul arderii - și tocmai asta oferă mai multă putere.

2. Beneficii electrochimice

Având în vedere aceste condiții, producția de turbocompresoare poate fi cu siguranță clasificată drept una dintre cele mai solicitante sarcini din producția de automobile. Acest lucru se aplică atât carcasei complexe, cât și arborelui turbinei. Aceste componente sunt fabricate din materiale performante care pot rezista cu ușurință la temperaturi de până la 1.000 de grade Celsius cum ar fi oțeluri turnate rezistente la căldură. Prelucrarea lor se efectuează frecvent în cadrul unui proces complex, de la pre-frezare până la debavurare. Procesele electrochimice fără cipuri oferă beneficii mari în acest context. De exemplu, acestea permit ca arborele turbocompresorului să fie echilibrat cu o singură etapă repetată. Nu există daune termice ale materialului, iar uzura sculei este minimă chiar și cu cele mai dure materiale - acestea sunt avantajele majore față de tehnicile de prelucrare convenționale.

În cele din urmă, pentru ca un instrument să funcționeze impecabil este necesar ca periodic să fie realizate mici verificări care să asigure o bună funcționare.

3. Din ce în ce mai important

Faptul că producția de turbocompresoare devine din ce în ce mai solicitantă are mult de-a face cu tendința majoră de reducere a dimensiunii din industria auto: deplasarea multor motoare cu ardere este în scădere, în timp ce compresia turbocompresorului asigură performanțe constante sau chiar în creștere. 

Interesant este faptul că motoarele reduse sunt chiar mai grele decât motoarele similare fără un design redus din cauza greutății suplimentare a turbocompresorului și a intercoolerului. Pentru a reduce greutatea totală, dezvoltatorii se îndreaptă spre reducerea grosimii peretelui carcasei, ceea ce pune mai multă cerere în prelucrarea convențională.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare