Comunicate de Afaceri

La IAA, Volkswagen Autovehicule Comerciale prezinta cel mai economic Transporter

Marca Volkswagen Autovehicule Comerciale isi dovedeste puterea de inovatie la cel de-al 63-lea salon IAA pentru utilitare din Hanovra (intre 23.09.10 si 30.09.10). Alaturi de highlight-uri precum noul Caddy si Amarok, constructorul de la Hanovra prezinta o varianta deosebit de economica a modelului Transporter: Transporter TDI cu tehnologie BlueMotion si cu potential ridicat de economisire.

Comparativ cu un model actual de serie cu aceleasi dotari, Transporter BlueMotion Technology consuma cu 0,5 litri mai putin diesel, ajungand 6,8 litri la 100 kilometri. Emisiile de CO2 sunt de 179 grame, fata de 193 grame per kilometru.

Aceste rezultate devin posibile multumita motoarelor in patru cilindri cu tehnologie Common Rail, care sunt foarte eficiente si dispun de un cuplu motor deosebit de puternic. Motoarele acestea au fost imbinate cu un sistem Start-Stop, cu functia de recuperare a energiei de franare, cu anvelope cu rezistenta foarte redusa la rulare si cu masuri speciale de ameliorare a caracteristicilor aerodinamice.

Dr. Wolfgang Schreiber, purtatorul de cuvant al consiliului de conducere al marcii Volkswagen Autovehicule Comerciale si coordonatorul pentru dezvoltare tehnica declara in acest sens: “Prin motorul diesel de 2,0 litri cu tehnologie Common Rail, dispunem in gama noastra de un propulsor modern cu potential mare de economisire. Masurile speciale fac posibile reduceri pana la valori record in clasa respectiva. In plus, aceasta tehnologie va fi combinata pe termen mediu si cu transmisia noastra automata cu dublu ambreiaj.”

Sistemul Start-Stop in detaliu

Deosebit de interesanta este o incursiune in modul de functionare a sistemului Start-Stop cu operare intuitiva: Soferul se apropie cu Transporter BlueMotion de un semafor cu lumina rosie, franeaza pana cand masina se opreste de tot, scoate cutia din viteza si ridica piciorul de pe pedala de ambreiaj. Astfel motorul este oprit imediat. Pe display-ul multifunctional apare acum indicatia “Start Stop”. Cand semaforul arata lumina galbena si soferul apasa pedala de ambreiaj, motorul porneste automat, iar indicatia “Start Stop” din bord dispare, soferul selecteaza treapta de viteza corespunzatoare si isi continua drumul. Nu este necesara nicio actiune suplimentara de operare fata de un modelul obisnuit Transporter. Sistemul Start-Stop contribuie in mod semnificativ la reducerea consumului.

Sistemul de recuperare in detaliu

Sistemul de recuperare a energiei de franare ajuta la exploatarea optima a energiei utilizate la mers. Atunci cand soferul ridica piciorul de pe pedala de acceleratie sau cand franeaza, tensiunea generatorului este sporita si utilizata la incarcarea masiva a acumulatorului masinii.

Multumita acestui mod de functionare a generatorului si deci a incarcarii optime permanente a acumulatorului, tensiunea generatorului poate fi redusa in timpul accelerarii sau a rularii cu viteza constanta dorita. Astfel este degrevat motorul si consumul se reduce. Pentru a implementa sistemul de recuperare, este necesar un software special de management al energiei si de modificarea software-ului unitatii de comanda a motorului.

Transporter cu tehnologie BlueMotion isi face debutul la salonul de autovehicule comerciale IAA 2010 de la Hanovra. Incepand cu primavara anuui 2011, cel mai economic Transporter al tuturor timpurilor va fi introdus in gama de modele Volkswagen Autovehicule Comerciale.


Sursa: Porsche Romania / Scorpion

Inca din 1998 SCORPION este distribuitor Volkswagen si Audi in judetul Vrancea. De la inceputul anului 2010 Scorpion a devenit si distribuitor SEAT. Experienta dobandita in acest timp garanteaza calitatea tuturor serviciilor pe care le oferim:
- \'One Stop Shop\' - finantare, asigurare si servicii post-vanzare. Pe toata durata contractului de finantare - in leasing sau credit - clientul beneficiaza de consultanta specializata atat din partea companiei noastre cat si din partea personalului Porsche Bank.
- service complet pentru intreaga gama de autoturisme Volkswagen, Audi si Seat;
- piese de schimb din stoc sau la comanda.

Showroom-ul Scorpion Exim din Focsani, Calea Moldovei nr.16 va asteapta zilnic, de luni pina vineri intre orele 8-20 si sambata intre orele 8-13.
Pentru orice intrebari, consultantii nostri de vanzari si service va stau la dispozitie la telefoanele:
0237 - 236.866 - Romtelecom centrala;
0237 - 236.868 - Receptie directa Mecanica;
0237 - 236.869 - Receptie directa Tinichigerie;
0721 - 330.395 - Mobil Vodafone;
0740 - 046.460 - Mobil Orange.Contact: Departamentul Marketing & Comunicare.
email: dan.stefan@scorpion.ro, Tel.: 0722563120
http://danyrolux.blogspot.com - Stiri si comunicate auto privind marcile Volkswagen si Audi

Social Media
Vezi toate articolele autorului: TiriacAuto Focsani

Comentarii

Cauta

Categorii populare