Comunicate de Afaceri

Metode pentru a evita accidentele cu motocicleta

Motocicleta este un mijloc atractiv de deplasare, deoarece ofera adrenalina si senzatii traite la intensitate maxima. Este un vehicul dotat cu multi cai-putere, care dezvolta un cuplu generos in timpul rularii, insa are si un mare dezvantaj. Nu ofera o protectie prea mare.

De aceea, este important sa ai, de fiecare data, un echipament moto complet de fiecare data cand pleci la drum si sa cunosti cateva metode pentru a evita riscul producerii accidentelor.

Iata, in continuarea acestui articol, cateva sugestii pretioase din partea expertilor in conducere defensiva pe doua roti!

Respecta distanta intre vehicule!

Respectarea distantei intre vehicule este una dintre coduitele de baza pe care trebuie sa le urmezi, neaparat, atunci cand te deplasezi pe o motocicleta.

Franeaza la timp si utilizeaza avantajele unui schimbator viteze modern, aflat in dotarea motocicletei tale si ai grija la felul in treci dintr-o treapta de viteza in alta.

Semnalizatoarele moto- ce trebuie sa respecti:

– combina-le si cu semnalizarea cu bratele inainte de o depasire/intoarcere, dar asigura-te ca ai ambele maini pe ghidon atunci cind efectuezi manevra.

– lasa semnalizarile moto sa functioneze cel putin 3 secunde

– nu uita sa le opresti

Anunta din timp schimbarea directiei de mers

Anuntarea din timp a intentiei de mers ii ajuta pe ceilalti participanti din spate sa evita, la timp, pericolul unor accidente sau sa te depaseasca.

Atentie, cand rulezi pe o sosea nationala sau pe un drum european, secretul este sa mergi cat mai aproape de marginea din dreapta a drumului. Astfel, masinile aflate in trafic te vor putea depasi cu usurinta si vor evita coliziunea si vehiculele venite din contrasens.

Stopurile de frana

Cand astepti la semafor, apasa-elibereaza de mai multe ori pedala/maneta franei; asta va face ca stopul sa lumineze cu intermitenta, ceea ce va atrage atentia celor care vin din spate

Aceeasi manevra e bine sa o faci si cind esti pe punctul de a frana sau cind reduci viteza; atentie sa nu apesi prea tare maneta/pedala ca sa nu franezi prea brusc.

Responsabilitatea asumata

Daca te gandesti sa cumperi o motocicleta, este incantator! Insa, trebuie sa stii la ce te inhami. Nu oricine poate conduce o motocicleta, pentru ca motocicleta nu se conduce, se piloteaza. Cine sustine ca este mai usor sa conduci o motocicleta decat o masina, se inseala amarnic. Siguranta pe doua roti incepe cu participarea la o scoala moto si prin a purta o casca moto orginala.

Oricat de rudimentara este scoala-moto in romania, este un inceput bun in drumul tau de a fi motociclism. Sub nicio forma sa nu te sui la ghidonul unei motociclete daca nu ai scoala facuta. Obtinerea carnetului nu este doar o formalitate, este si o dovada de respect fata de sine si de ceilalti participanti la trafic. Obtinerea permisului inseamna ca esti in stare sa-ti asumi si responsabilitatile aferente.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Cauta

Categorii populare