Comunicate de Afaceri

Modelele Dacia preferate pe piata din Europa: Duster si Sandero

Anul acesta poate fi un an destul de bun pentru constructorul de la Mioveni. Pana in luna mai, marca romaneasca a vandut 114.457 de unitati dintre care 43.492 de unitati Sandero si 39.237, Duster.

Vestea buna pentru marca romaneasca este aceea ca se afla pe lista scurta a producatorilor care au reusit sa inregistreze cresteri in prima jumatate a anului curent. Conform datelor oferite de JATO Dynamics si ACEA (Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile), numarul de masini vandute pe piata europeana a crescut cu 18%, un procent incurajator tinand cont de faptul ca numai Jaguar a reusit sa inregistreze o crestere de 21%.

Conform acelorasi date oferite de JATO, cel mai bine vandut model Dacia a fost Sandero. Prin comparatie cu anul trecut cand au fost inregistrate 31.254 de unitati, anul acesta Sandero s-a vandut in peste 43.490 de exemplare.

Modelul Sandero este urmat de Duster care a inregistrat insa vanzari mai mici comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Acesta s-a vandut in 2012 in 47.569 de unitati in timp ce anul acesta, s-au inregistrat 39.237 de noi unitati vandute pe piata din Europa.

O urcare interesanta o reprezinta Dacia Lodgy, care a urcat pe locul trei inlocuind binecunoscutul model Logan. Acesta a fost vandut in 16.972 de exemplare urmat apoi de sedanul Logan, cumparat de doar 7.468 de europeni. Acest numar inseamna o scadere de aproximativ 50% pentru modelul romanesc.
Cresterea vanzarilor Dacia se inregistreaza pe o piata aflata in scadere cu 7%. De la inceputul anului si pana in luna mai, europenii au cumparat mai putine masini si de aceea procentul de 18% al brandului romanesc poate fi considerat un succes.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Advanced Ideas

Comentarii

Cauta

Categorii populare