Comunicate de Afaceri

Motociclistul: micul temerar al aventurilor extreme

Atunci cand porneste la drum lung, motociclistii invota, de regula, in acest periplu prin luni necunoscute, un membru al familie, un coleg sau un prieten curajos care doreste sa ii devina partas la aventura in care se lanseaza.

Siguranta rutiera depinde, in mare masura, de modul in care riderul reuseste sa isi struneasca vehiculul.

Cunoaste-ti foarte bine motocicleta si inlocuiteste piesele stricate!

In primul rand, lansarea intr-o aventura extrem de periculoasa cum este cea a sporturilor cu motor trebuie sa se bazeze, in primul rand, pe o buna cunoastere a motocicletei, cunoastere care se poate perfectiona prin multa practic. Mai exact, cunoscandu-ti motocicleta, poti folosi comenzile ei fara a-ti lua ochii de la drum, lucru valabil in cazul semnalizarilor, claxonului sau luminilor de drum! Iar daca motorul se confrunta cu un stadiu avansat de uzura, apela in cel mai scurt timp la spijinul unui tehnician pentru a inlocui piesele uzate. Garniturile moto sunt printre primele pot suferi deteriorari din cauza uzurii excesive!

Insa, distribuitorii autorizati vin mereu cu solutii salvatoare, oferind posibilitatea achizitiei unui set de garnituri moto la preturi atractive.

De asemenea, un motociclist care are un comportament responsabil si profesionist va fi atent ca motocicleta sa fie in perfecta stare de functionare inainte de a demara spre o noua aventura mirifica. Acesta se va asigura de succesiunea treptelor de viteza, va manevra de cateva ori franele, acceleratia si ambreiajul inainte de plecare, pentru a nu se confrunta cu neplacare care sa-i dea peste cap planurile.

Prudenta in trafic

Neadaptarea vitezei la conditiile de drum si la cele atmosferice poate avea urmari nefaste asupra starii de sanatate sau chiar asupra vietii motociclistului, cat si a pasagerilor transportati. Pentru inceput, specialistii moto recomanda o pornire prudenta, cu foarte mare atentie! Asadar, nu pornim de pe loc fara a ne asigura ca nu vine niciun alt vehicul din stanga sau din dreaota noastra!

In zona curbelor, se va reduce viteza de deplasare, la fel si pe timp de ceata sau ploaie. Pe timp de ploaie, este indicat ca riderul sa mentina o distanta de franare mai mare, pentru a evita alunecarile si deraparile.

Starea de sanatate are o mare influenta asupra capacitatii de a reactiona in timp util in situatii limita. Somnolenta si oboseala sunt doi dintre factorii determinanti care conduc la inmultirea evenimentelor rutiere cu urmari nefaste.

Nu in ultimul rand, atunci cand pornesc la drum lung, atat motociclistul, cat si pasagerul sau ar trebui sa dispuna de o cantitate suficienta de lichide pentru a-si asigura o hidratare corespunzatoare pe tot parcursul drumului.

In concluzie, motociclistul este perceput drept un veritabil temerar al soselelor si al rutelor offroad. Pentru a fi scutiti de disfunctionalitatile motorului, aveti grija sa inlocuiti din timp setul vechi de garnituri moto cu unul nou.

Magazinul Unimotors va sta mereu la dispozitie cu un stoc complet de produse pentru toate marcile de motocicleta, in special pentru garnituri si elemente de etansare moto: https://www.unimotors.ro/Garnituri-elemente-etansare_c_1075_1094_1137.html

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Active Soft - SEO RIDERS

Comentarii

Cauta

Categorii populare