Comunicate de Afaceri

Pregătirea pentru a deveni verde - oare când producătorii de automobile din Europa trec la mașinile electrice

Producătorii de automobile din Europa abordează trecerea la vehiculele electrice (EV) cu, este corect să spunem, niveluri diferite de entuziasm.

Dar, pe măsură ce zece țări europene și zeci de orașe plănuiesc să interzică vânzarea de noi vehicule cu motor cu ardere internă (ICE) până în 2035, companiile își dau seama din ce în ce mai mult că nu își pot permite să rămână în urmă.

O altă problemă este infrastructura de care au nevoie. Analiza datelor realizată de grupul de lobby industrial ACEA a constatat că 70% din toate stațiile de încărcare pentru vehicule electrice din UE sunt concentrate în doar trei țări din Europa de Vest: Țările de Jos (66.665), Franța (45.751) și Germania (44.538).

În ciuda obstacolelor majore, dacă anunțurile „Ziua EV” din iulie ale unuia dintre cei mai mari producători de automobile din lume, Stellantis, au dovedit un lucru, este că mașinile electrice sunt aici pentru a rămâne.

Dar cât timp va dura ca mașinile europene să devină complet electrice?

Citiți mai departe pentru a afla cum se adaptează cele mai mari mărci de pe continent la un viitor electric.

BMW Group

Producătorul german de automobile și-a stabilit un obiectiv relativ scăzut în comparație cu alții de pe această listă, cu obiectivul ca cel puțin 50% din vânzări să fie „electrificate” până în 2030.

Filiala BMW Mini are ambiții mai înalte, susținând că este pe cale să devină complet electrică până la „începutul deceniului următor”. Potrivit producătorului, puțin peste 15% din Mini-urile vândute în 2021 au fost electrice.

Daimler

Compania din spatele Mercedes-Benz și-a dezvăluit planurile de a merge la electricitate la începutul acestui an, cu promisiunea că marca va lansa trei arhitecturi electrice cu baterii pe care se vor baza modelele viitoare.

Clienții Mercedes vor putea alege, de asemenea, o versiune complet electrică a fiecărei mașini fabricate de marca din 2025.

„Vom fi pregătiți, pe măsură ce piețele vor trece doar la electricitate până la sfârșitul acestui deceniu”, a anunțat CEO-ul Daimler, Ola Källenius, în iulie.

Ferrari

Nu-ți ține respirația. În timp ce producătorul italian de super-mașini intenționează să dezvăluie prima sa mașină complet electrică în 2025, fostul CEO Louis Camilieri a declarat anul trecut că crede că compania nu va merge niciodată complet la electricitate.

Honda

2040 este data la care CEO-ul Honda, Toshihiro Mibe, a stabilit-o companiei pentru a elimina treptat vehiculele ICE.

Compania japoneză s-a angajat deja să vândă doar vehicule „electrificate” – adică electrice sau hibride – în Europa până în 2022.

Ford

În timp ce camioneta F150 Lightning, complet americană și electrică, anunțată recent, a făcut capul în SUA, brațul european al Ford este locul în care se află acțiunea electrică.

Ford spune că până în 2030, toate vehiculele sale de pasageri vândute în Europa vor fi integral electrice. De asemenea, susține că două treimi din vehiculele sale comerciale vor fi fie electrice, fie hibride până în același an.

Hyundai

În mai, Reuters a raportat că Hyundai din Coreea plănuia să reducă la jumătate numărul de mașini alimentate cu combustibili fosili din gama sa, pentru a concentra eforturile de dezvoltare asupra vehiculelor electrice.

Producătorul spune că urmărește o electrificare completă în Europa până în 2040.

Jaguar Land Rover

Conglomeratul britanic a anunțat în februarie că marca sa Jaguar va deveni complet electrică până în 2025. Schimbarea pentru Land Rover va fi, ei bine, mai lentă.

Compania spune că 60% din Land Rover-urile vândute în 2030 vor avea emisii zero. Aceasta coincide cu data când piața sa de origine, Marea Britanie, interzice vânzarea de vehicule noi ICE.

Grupul Renault

Cel mai bine vândut producător de automobile din Franța a dezvăluit luna trecută planurile ca 90% dintre vehiculele sale să fie complet electrice până în 2030.

Pentru a realiza acest lucru, compania speră să lanseze 10 vehicule electrice noi până în 2025, inclusiv o versiune renovată și electrificată a Renault 5 clasic din anii '90. Băieții de curse se bucură.

Stelar

Megacorpul format dintr-o fuziune a Peugeot și Fiat-Chrysler la începutul acestui an a făcut un anunț important pentru vehiculele electrice la „Ziua EV” din iulie.

Marca sa germană Opel va deveni complet electrică în Europa până în 2028, a spus compania, în timp ce 98% dintre modelele sale din Europa și America de Nord vor fi complet electrice sau hibride electrice până în 2025.

În august, compania a oferit puțin mai multe detalii, dezvăluind că marca sa italiană Alfa-Romeo va fi complet electrică din 2027.

Toyota

Un pionier timpuriu al hibrizilor electrici cu Prius, Toyota spune că va lansa 15 noi vehicule electrice alimentate cu baterii până în 2025.

Este o demonstrație de efort din partea unei companii – cel mai mare producător de automobile din lume – care a părut mulțumită să se odihnească pe lauri. Anul trecut, CEO-ul Akio Toyoda s-ar fi dezvăluit despre vehiculele electrice cu baterii la adunarea generală anuală a companiei, susținând în mod fals că acestea sunt mai poluante decât vehiculele cu ardere internă.

Volkswagen

Pentru o companie care s-a confruntat în mod repetat cu amenzi pentru că a înșelat la testele de emisii, VW pare să ia în serios tranziția la electricitate.

Volkswagen a declarat că își propune ca toate mașinile sale vândute în Europa să fie electrice cu baterie până în 2035.

„Aceasta înseamnă că Volkswagen va produce probabil ultimele vehicule cu motoare cu ardere internă pentru piața europeană între 2033 și 2035”, a spus compania.

Volvo

Poate că nu este surprinzător că o companie suedeză de mașini din țara „ flygskam ” intenționează să elimine treptat toate vehiculele ICE până în 2030.

Compania spune că va vinde o împărțire 50/50 de mașini complet electrice și hibrizi până în 2025.

„Nu există un viitor pe termen lung pentru mașinile cu motor cu ardere internă”, a declarat Henrik Green, directorul de tehnologie Volvo, în timpul unui anunț despre planurile producătorului la începutul acestui an.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare