Comunicate de Afaceri

Prototipul crossover Hyundai Curb isi face debutul in cadrul Salonului Auto de la Detroit

Caracteristicile principale ale conceptului Curb
• Crossover compact pentru un stil de viata urban, activ
• Design puternic, de ultima generatie – interior high-tech, exterior puternic
• Tehnologie Hyundai Blue Link avansata si conectivitate auto
 Prin intermediul senzorilor si ecranelor tactile
 Display Continental de 12 inch
 Display Heads Up (HUD) Continental de tip reflectiv
• Capacitate mare de incarcare
• Portbagaj pentru acoperis cu sistem pop-up si suport de biciclete retractabil
• Motor „Gamma” de 1,6 litri
• Curb este XII-lea prototip caracteristic (HCD-12) care a fost conceput la centrul de design al companiei din California, Irvine.

Un stil dinamic
Inspiratia pentru modelul Curb a venit din nevoia de a dezvolta limbajul de design Hyundai “forme sculpturale fluide”, pentru cumparatorii mai tineri. Designerii Hyundai si-au propus sa creeze un autovehicul ce integreaza numeroase tehnologii, adecvate mediului urban, dinamic. Autovehiculul trebuie sa asigure tehnologiile avansate Blue Link si protectie la impact si socuri. De la aceleasi idei s-a pornit si in conturarea designului puternic.
„Ne-am dorit ca modelul Curb sa fie un autovehicul urban, cu aspect puternic, dar fara sa arate ca un camion Brink\'s,” a declarat Jason Brown, designer Hyundai. „Sofatul prin oras, si nu parcurgerea circuitului Rubicon, avea sa fie punctul sau forte, dar am vrut sa aiba o armura urbana pentru condusul de zi cu zi. Trebuie sa insufle pasagerilor sai sentimentul de putere.”

Designul exterior
Designul modelului Curb atrage la inceput prin geamurile care se prelungesc spre capota motorului si o invaluiesc, acoperind montantii A. Sub sticla se afla cadre structurale, iar panourile de sticla sunt aplicate ca un scut.

„Structura de cadre care se deplaseaza in sus pe montanti ajuta la sporirea vizibilitatii in traficul aglomerat,” a declarat John Krsteski, manager de design pentru modelul Curb.
Profilul remarcabil este dominat de o linie laterala cu o traiectorie de bumerang, ce unifica intregul design si intareste senzatia de putere.

„Nimeni nu a mai vazut pana acum asemenea linii la un autovehicul. Este ca si cum proiectantii s-au inspirat de la arhitectul Santiago Calatrava,” a declarat Arash Badeanlou, designer Hyundai.

Farurile si lampile de pozitie subtiri si elegante sunt adancite in autovehicul, creand iluzia ca sunt conectate la compartimentul motorului sau la interior. Pentru a completa imaginea de autovehicul „puternic din punct de vedere tehnologic”, designerii au adaugat jante de 22 inch, cu cinci spite si pneuri Michelin cu un model de banda de rulare personalizat de culoarea sofranului, pentru a se asorta cu interiorul. Aceste jante au spite integrate in pneuri, ce confera un profil mai pronuntat. Pentru a urca la bordul autovehiculului Curb, trebuie doar sa treceti cu degetul peste un ecran tactil si portierele se vor deschide.

Orificiile de ventilatie au o dubla utilizare. Acestea ies in relief pentru a descoperi un suport de biciclete, ca un mijloc de transport alternativ. Plafonul prezinta, de asemenea, suporturi pentru portbagaj pop-up, realizandu-se o combinatie perfecta intre putere si inalta tehnologie. Modelul Curb are un hayon tip scoica cu deschidere iluminata, care poate fi actionat si printr-un ecran tactil pentru platforma de incarcare si o a treia portiera in spate pentru facilitarea urcarii si coborarii pasagerilor.

La pornire, numeroasele LED-uri ale modelului Curb lumineaza secvential, incepand cu cele exterioare, iar emblemele Curb ilumineaza prin vopsea. Shamze Custom Coatings a dezvoltat vopselele One-Way, care permit iluminarea logo-ului Curb prin vopsea.


Conectivitate avansata
Tema interiorului este conectivitatea, din acest motiv informatia patrunde fara intreruperi din exterior spre interiorul modelului Curb.

„Scopul a fost sa-i facem pe pasagerii nostri sa se simta interconectati si intr-o stransa relatie cu mediul inconjurator,” a declarat Bradley Arnold, designer de interior pentru Curb. „Am dorit sa-i facem pe pasageri puternici prin faptul ca detin informatii si sa simta ca exteriorul este conectat la interior.”

Un ecran acrilic de dimensiuni mari, cu zone multiple, permite transferul informatiei intre pasageri, extinzandu-se de la cadrane catre comenzile de pe consola centrala si panoul de instrumente, pana la bancheta din spate. Pana si volanul reprezinta o suprafata opaca cu un monitor integrat vizibil prin acesta. De asemenea, exista monitoare in partea din spate a tetierelor. Display-ul Heads Up (HUD) Continental cu sistem de navigatie mentine privirea soferilor asupra drumului in timp ce pasagerii selectreaza programul preferat. Soferii pot sa navigheze prin fisierele audio prin intermediul unei prezentari „carusel 3-D” a copertilor originale ale albumelor, dar si sa vizualizeze copertile pentru piesa redata in momentul respectiv. De asemenea, camerele video inlocuiesc oglinzile exterioare si sunt conectate la display-ul HUD. Ecranul poate afisa si diagnoza autovehiculului, pot fi descarcate aplicatii si poate fi folosit ca telefon video, toate prin intermediul unei singure benzi de comenzi tactile proiectate de Methode.

Pentru a reflecta aspectul exterior la interior, designerii Curb au facut panourile basculante sa se integreze in interiorul autovehiculului pentru a obtine un design uniform. Montantii A cu structura deschisa si trei orificii sporesc vizibilitatea soferului in viraje, sustin structural acoperisul si sunt fabricate dintr-o piesa prelucrata intr-un singur ciclu de lucru. Aceasta structura de metal unifica toate sectiunile.

Accentele de culoarea sofranului din interior se asorteaza cu cele de pe pneuri. Modelul Curb prezinta scaune Air Bladder de la Finn Tech, care au o grosime de mai putin de doi inch. Aceste scaune subtiri maximizeaza spatiul interior, oferind in acelasi timp un nivel surprinzator de confort. De asemenea, bancheta din spate poate fi deplasata inainte si inapoi.


In ceea ce priveste capacitatea de depozitare, modelul Curb are tetiere spate montate direct pe cadrul sau robust, si nu pe scaune. Aceste tetiere pivoteaza in acoperis, permitand plierea completa a scaunelor spate.

Tehnologia BLUE LINK Hyundai

Pentru ca ne dorim sa fim conectati in permanenta la dispozitive electronice, la bordul autovehiculului Curb, soferul poate asculta postul preferat in timp ce conduce prin oras si poate receptiona simultan un apel telefonic. Daca interlocutorul utilizeaza de asemenea sistemul Blue Link, locul in care aceasta se afla este afisat ca punct-de-interes (POI).

Functia de transmitere a pozitiei Blue Link va trimite pozitia autovehiculului Curb membrilor selectati de pe site-urile de socializare. Procesul incepe prin adaugarea adreselor de e-mail ale prietenului in website-ul Blue Link de transmitere a pozitiei. Apoi, soferul isi poate informa prietenii ca este pe drum prin comunicarea unui mesaj de transmitere a pozitiei de la bordul autovehiculului Curb. Daca un prieten a acceptat invitatia soferului de transmitere a pozitiei, atunci respectiva pozitie va fi afisata ca un punct de interes pe ecranul de navigatie.

Functiile BLUE LINK incorporate de conceptul Curb
Asistenta Blue Link
• Notificare si asistenta automata in caz de coliziune
• Asistenta SOS in caz de urgenta
• Asistenta imbunatatita in caz de avarie

Functii Blue Link

Acces de la distanta:
• Incuiere/descuiere de la distanta
• Claxon si lumini comandate de la distanta
• Avertizare privind activarea butonului de panica
• Pornire de la distanta a motorului

Confort:
• Notificare in caz de alarma
• Recomandari rapide
• Transmiterea pozitiei autovehiculului
• Mesaje vocale in format text

Autodiagnoza autovehiculului:
• Notificare automata la detectarea codurilor de alerta in procesele de diagnoza
• Functie de avertizare privind intretinerea
• Raport lunar privind autovehiculul
• Asistent in caz de rechemare
• Diagnoza online a autovehiculului

Protectie antifurt:
• Functie de recuperare a autovehiculului furat
• Sistem de reducere a vitezei autovehiculului furat
• Imobilizarea autovehiculului

Siguranta:
• Avertizare la depasirea unei viteze de deplasare

Ghidare Blue Link
• Sistem de navigatie Turn-by-Turn
• Cautare POI prin sistem avansat de recunoastere vocala
• Cautare & descarcare online POI
• Ghidare zilnica spre destinatie cu afisare a conditiilor de trafic
• Functie Traffic
• Functie de indicare a locatiilor statiilor de alimentare si a preturilor carburantilor
• Functie Eco-Coach
• Sistem de clasificare a restaurantelor
• Prognoza meteorologica


Motorul Gamma cucilindree de 1,6 litri
Modelul Curb este propulsat de un motor supraalimentat cu patru cilindri si cilindree de 1,6 litri, cu injectie directa de benzina (GDI), disponibil cu transmisia Direct Shift Gearbox (DSG). Aceasta motorizare dezvolta o putere de 175 CP.


Sursa: Hyundai Auto Romania / TiriacAuto FocsaniDespre TiriacAuto Focsani

In luna aprilie a anului 2007 dealer-ul Mega Motors a inceput comercializarea autovehiculelor Hyundai in primul showroom situat in Focsani, judetul Vrancea.
In martie 2008 s-a alaturat grupului TiriacAuto, asociere care a atras dupa sine si o serie de alte dezvoltari ce tin de serviciile oferite si de spatiul in care isi desfasoara activitatea, care trebuie sa respecte cu strictete standardul producatorului Hyundai Motors Company.
Portofoliul de servicii al companiei TiriacAuto Focsani este diversificat si gandit in asa fel incat sa vina in intampinarea nevoilor clientilor, atat prin servicii pre-vanzare cum ar fi gasirea celei mai bune oferte de finantare, cat si prin serviciile post-vanzare, cum ar fi service, garantie, piese de schimb si asistenta rutiera.
Showroom-ul TiriacAuto Focsani este situate in Calea Moldovei nr.31 si este deschis zilnic, de luni pina vineri, intre orele 08:00-18:00 si sambata intre orele 08:00-13:00.
Pentru orice intrebari, consultantii nostri de vanzari si service va stau la dispozitie la numarul de telefon 0237/212.340.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: TiriacAuto Focsani

Comentarii

Cauta

Categorii populare