Comunicate de Afaceri

Reguli de circulatie cu motocicleta

Blocajele din trafic ii determina pe detinatorii de premise categoriiile A si B sa aleaga mersul cu motocicleta, in detrimental deplasarii cu autovehiculului personal.

De ce oare? Un prin motiv il reprezinta, cu siguranta, deplasarea mai rapida printre coloanele de masini oprite la culoarea rosie a semaforului si timpul redus pe care acesti conducatori ai unor motociclete performnate il parcurg pana la destinatia finala. In momentul inarmarii la condus, este de la sine inteles ca trebuie sa ai rabdare in trafic si sa respecti cateva reguli de circulatie. Cel mai greu pare a fi pentru cei incepatori.

Incepatorii care ajung prima data la volanul unei motociclete incearca adesea sa afle daca exista reguli speciale de circulatie pentru motociclisti. Raspunsul, desigur, va fi negativ, deoarece regulile sunt un document universal si cuprinzator, care se aplica absolut tuturor utilizatorilor de drum.

Imagineaza-ti cum ar arata drumurile noastre daca motociclistii, soferii de masini, troleibuzele si autobuzele, precum si pietonii ar folosi propriile versiuni ale regulilor de circulatie. Cu toate acestea, in regulile actuale exista unele dispozitii ale caror actiuni sunt puse in aplicare. Sa luam in considerare de ce privilegii se bucura motociclistii si ce restrictii le sunt impuse.

 

Avantaje

Principalul avantaj al unui motociclist în conformitate cu regulile de circulație este că se poate bucura de unele drepturi pietonale. In special, regulile de circulatie rutiera nu interzic trecerea vehiculelor pe doua roti pe carari si parcarea pe trotuar, cu conditia ca motocicleta sa nu interfereze cu alti participanti la miscare. Motociclistii pot conduce, de asemenea, sub semne care restrictioneaza circulatia masinilor, totuși trebuie sa fii atent, deoarece pilotatul in directia opusa marcajelor si indicatoarelor este pedepsit in conformitate cu legislatia in vigoare fara nicio scutire.

Aceasta inseamna ca motociclistii pot sta in acele locuri unde trecerea este interzisa, dar este interzis strict sa mergi sub „caramida” unei strazi unice si pe banda de sosire a autostrazii cu un separator.

Un avantaj interesant ii privește pe proprietarii de vehicule cu capacitate mica reprezentate de motociclete si scutere este ca pot trece usor dintr-o treapta de viteza in alta cu ajutorul unui schimbator de viteze performant. Se dovedeste ca li se permite sa circule de-a lungul benzilor pentru biciclete.

Dar avantajul transportului motorizat nu este inca oferit. De aceea, trebuie sa cedeze trecerea bicicletelor si sa aștepte pana cand au ocazia sa le depaseasca, fara a incalca regulile actuale privind utilizarea benzilor pentru biciclete. Proprietarii echipamentelor cu volum redus mentionate nu sunt obligati nici macar sa se supună semnelor de interzicere, deoarece sunt reglementate de sectiunile din reguli pentru biciclisti. De asemenea, regulile de circulatie permit motociclistilor sa parcheze pe doua randuri, cu excepția cazului in care se prevede altfel prin indicatoarele rutiere sau marcajele din apropierea bordurii.

 

Nu fugiti de politistii rutieri

Nu incercati niciodata sa fugiti de politistii rutieri, in special de la un batalion de motociclete. Dupa cum arata practica, in 90% din cazuri, infractorul este prins sau el insusi intra intr-un accident in timpul urmaririi.

De asemenea, nu va implicati în cursele de motociclete stradale si nu incercati sa concurati cu cineva pe drum de uz public, deoarece riscul de a fi implicat intr-un accident este prea mare. Daca vrei sa concurezi, mergi pe o pista special echipata pentru motociclete. De regula, exista astfel de piste in fiecare oras mare.

 

Franarea

Luati in considerare o particularitate atunci cand franati cu frana fata pe o motocicleta. Cu viteza este mai mica, cu atat este mai mare probabilitatea de blocare a roții din fata cu o dozare inexacta a efortului pe parghie frana din fata. Acesta este un alt motiv pentru care nu ar trebui sa incerci sa incetinesti viteza mari numai frana fata. Nu ar trebui sa reprezinte mai mult de 75% din total forta de franare. Aproape intotdeauna, cu un control inept, motocicleta cade într-o parte daca este blocata roata din fata.

Amintiti-va, de asemenea, ca franarea puternica tinde sa deplaseze greutatea inainte si roata din spate este in mare parte descarcata si va tinde sa se blocheze mult mai repede, prin urmare, dupa apasare, cu greu pedala de schimbator viteza poate fi conectata la frana spate. Este bine sa fii gata sa o eliberezi la timp. In conditii moderne de trafic rutier, la vitezele actuale, proporția fortei de franare este deja mai aproape de 65% fata si 35% frana spate, in timp ce franarea la viteze mari ar trebui sa fie cat mai intermitent posibila. Folositi cu incredere un schimbator de viteza performant pentru a incerca sa schimbi treptele de viteza in conditii de deplina siguranta.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Cauta

Categorii populare