Comunicate de Afaceri

S.C. Industrie Mica Prahova S.A. sustine includerea in Strategia Nationala pentru Siguranta Rutiera 2011-2020 a unui capitol dedicat semnalizarii orizontale si verticale

Ploiesti, 24 februarie 2012 – Intr-un mesaj transmis in aceasta dimineata Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, S.C. Industrie Mica Prahova S.A. propune ca Strategia Nationala pentru Siguranta Rutiera 2011-2020 sa fie imbunatatita prin crearea unui capitol intreg dedicat semnalizarii orizontale si verticale, o modalitate simpla si nu extrem de costisitoare pentru cresterea sigurantei in trafic.

Multe dintre studiile internationale in domeniul sigurantei rutiere arata ca atat marcajele cat si indicatoarele rutiere au o importanta majora in reducerea numarului de accidente pe sosele. O analiza recent elaborata in cadrul unui program initiat de asociatia automobilistica australiana (Australian Automobile Association) in colaborare cu o serie de cluburi auto , releva ca unele dintre cele mai eficiente modalitati pentru imbunatatirea pe termen lung a sigurantei pe sosele sunt parapetii metalici si marcajele rutiere. Este de notat ca punerea in practica a unor astfel de masuri nu implica investitii mari. Totodata, potrivit unui raport al RSMA (The Road Safety Markings Association) , asociatia britanica a companiilor ce activeaza in domeniul semnalizarii orizontale, simpla crestere a investitiilor in serviciile de mentenanta a marcajelor rutiere poate contribui la diminuarea cu peste 30 de procente a numarului de accidente rutiere.

In Romania, ca si in alte state membre ale Uniunii Europene, lucrarile de aplicare a marcajelor rutiere si instalare a indicatoarelor sunt puse la dispozitia firmelor interesate prin intermediul licitatiilor organizate de primarii, consilii locale si judetene, dar si de ministere. Conform unui studiu de monitorizare a presei realizat anul trecut de specialistul in relatii publice al S.C. Industrie Mica Prahova S.A., din pacate, un numar important de primarii si consilii locale si judetene din tara asimileaza efectuarea marcajelor rutiere cu programul de curatenie de primavara. Astfel, pe langa propunerea mai sus mentionata, S.C. Industrie Mica Prahova S.A. considera ca prioritara implicarea guvernului in implementarea unor campanii de constientizare a rolului marcajelor rutiere, organizate atat la nivelul primariilor, cat si la cel al consiliilor locale si judetene.

„Ne dorim sa accentuam importanta semnalizarii rutiere orizontale si verticale in siguranta circulatiei, dar si faptul ca lucrarile de profil trebuie sa fie incredintate unor societati specializate, selectate prin licitatii transparente,” a declarat cu acest prilej directorul general al societatii, domnul Ioan Matres. „In aceeasi masura, speram ca si alte firme sa se alature initiativei noastre de sustinere a includerii unui capitol dedicat semnalizarii orizontale si verticale in Strategia Nationala pentru Siguranta Rutiera 2011-2020,” a adaugat acesta.

S.C. Industrie Mica Prahova S.A activeaza de peste douazeci de ani in domeniul semnalizarii orizontale si verticale, executand marcaje rutiere si producand toate tipurile de indicatoare rutiere pentru dirijarea circulatiei. Printre clientii majori ai societatii se numara: Consiliul Local Ploiesti, Consiliul Judetean Prahova, Consiliul Judetean Alba, Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, Primaria Municipiului Medias, Primaria Municipiului Campina si Real Hypermarket.

###

Pentru informatii suplimentare:

Iulia-Mihaela Matres
Specialist relatii publice
MCIPR, CIPR Accredited Practitioner

Telefon: 0244-543 515
Fax: 0244-543 606
E-mail: iulia.matres@industriemica.ro


Social Media
Vezi toate articolele autorului: S.C. INDUSTRIE MICA PRAHOVA S.A.

Comentarii

Cauta

Categorii populare