Comunicate de Afaceri

Studiu KPMG: In urmatorii 5 ani, industria auto stabilizata, noi investitii, cresteri, dar profitabilitatea sta sub semnul intrebarii

Chiar daca destul de precauti, majoritatea participantilor la studiu, 200 de executivi din industria auto mondiala, se asteapta la stabilizarea pietei si chiar la profit in 2010. Doar 33% dintre acestia cred ca vom asista la un declin al pietei in acest an.

Castigatorii din acest an, cred respondentii, sunt producatorii auto chinezi si indieni, dar si Kia/Hyundai, Toyota, Honda si Volkswagen

Noua din zece executivi se asteapta ca producatorii auto sa creasca investitiile in urmatorii 2 ani in noi tehnologii si modele/produse.

Respondentii au fost aproape in unanimitate de accord ca vanzarile vehiculelor hibride ar putea ajuta la revigorarea industriei auto.

Studiul mai subliniaza de asemenea tarile/regiunile care vor cunoaste cele mai mari vanzari auto in urmatorii cinci ani, in opinia executivilor (fara a include tarile BRIC: Brazilia, Rusia, India, China). Peste 37% dintre executivi cred ca cresteri rapide in vanzarile auto vor fi inregistrate in Asia de Sud-Est, in timp ce peste 30%, in Europa de Est.


************
Comunicat de presa preluat si adaptat de pe PR Newswire (www.prnewswire.com), printr-un acord de colaborare
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Comunicate de Afaceri

Comentarii

Cauta

Categorii populare