Comunicate de Afaceri

Tuning auto premium in Bucuresti

Cresterea puterii motorului este o noua preocupare a posesorilor de autoturisme sport. In ultima perioada s-a inregistrat o crestere uriasa a cererilor pentru acest tip de upgrade in randul importatorilor de tuning auto din Romania. Sistemele de admisie sport se regasesc in top preferintelor printre pasionatii de motorsport. Aceast upgrade este unul extrem de important deoarece cu ajutorul unui sistem de admisie sport volumul de aer ce intra in camera de ardere a motorului creste semnificativ fata de sistemul standard OEM de admisie al autoturismelor.

Pentru o crestere cat mai mare a puterii, respectiv o plaja de cuplu cat mai liniara recomandam instalarea sistemului de admisie sport impreuna cu un sistem de evacuare sport.

Cateva din strategiile pentru a proiecta un sistem de admisie sport sunt:
- Refacerea partilor de admisie care creeaza turbulente si reduc rezistenta aerului
- Asigurarea unui traseu mai direct catre galeria de admisie prin eliminarea dispozitivelor de suflare
- Micsorand lungimea admisiei
- Plasarea conductei de admisie astfel incat sa poata utiliza efectul "ram-air" pentru a da presiune pozitiva la viteze mari

Dar toate cele enumerate mai sus costa sume considerabile de bani. Pe langa asta, probabil ai petrece mai mult de un week-end instaland acele parti. – asta pentru cei nostalgici!

O admisie sport este mult ma ieftina si mai usor de instalat decat alte modificari ale motorului. Intr-adevar, nu va adauga nici la fel de multa putere, dar nu este o piesa de neglijat. Aceasta in cele din urma va va ajuta motorul si in alte feluri.

 Acest sistem muta filtrul de aer in exteriorul compartimentului motor. Astfel, aerul mai rece poate fi tras in motor pentru combustie. Aerul mai rece aduce mai mult oxigen (este mai dens) in camera de combustie si asta se traduce in mai multa putere. Filtrele sunt mutate de obicei in zona rotii superioare. In unele cazuri se prefera mutarea acestora langa o aripa, unde se gaseste un acces mai bun la un flux de aer fara restrictii, iar aerul este si mai rece fata de zona motorului.

Motorul dumneavoastra se bazeaza pe un amestec echilibrat de combustibil si aer pentru ardere. In prezent, vehiculul dumneavoastra trage aer prin tubul de admisie al producatorului original. Admisia este ajutata si de o cutie in care se regaseste filtrul de aer, care in mod normal contine un filtru de hartie, de unica folosinta. Producatorii de automobile proiecteaza admisia vehicului pentru a fi cat mai putin zgomotoasa si pentru a se incadra in compartimentul motorului.

Si nu doar ca admisia sport reduce temperatura aerului, dar mareste in acelasi timp fluxul aerului. Admisiile elimina nevoia pentru o cutie care sa inconjoare filtrul de aer. In schimb, se folosesc tuburi de admisie care, fata de cele originale:
- au diametru mai mare
- sunt mai netede
- au mai putine curbe
- sunt mai largi

Va multumim pentru timpul accordat si va asteptam sa beneficiati de cele mai noi produse in shop-ul online  Project 85 Automotive .

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Antonio Irimia

Cauta

Categorii populare