Comunicate de Afaceri

Volkswagen lanseaza procesul complet de productie in Rusia

Kaluga/ Focsani, 21 octombrie 2009 – Premierul rus Vladimir Putin si prof. dr. Martin Winterkorn, presedintele consiliului de administratie al Volkswagen AG, au lansat impreuna in cursul zilei de marti semnalul pentru lansarea oficiala a productiei in fabrica ruseasca din Kaluga.
Fabrica face parte din strategia internationala de expansiune a concernului Volkswagen pe una dintre pietele care va inregistra pe termen lung o crestere foarte importanta.

„Rusia este pe cale sa devina una dintre cele mai importante tari din lume in industria auto, iar concernul Volkswagen va influenta acest viitor cu succes si in calitate de partener fiabil. De astazi am inceput oficial activitatea de productie in Rusia\", a declarat Winterkorn in Kaluga. Privind catre viitor, piata ruseasca reprezinta o componenta esentiala a strategiei de dezvoltare 2018 a firmei Volkswagen, a mai adaugat Winterkorn.

In prima etapa de dezvoltare a fabricii, incepand cu luna noiembrie 2007, in cadrul operatiunilor de montaj SKD, reprezentand montarea de autovehicule din componente de mari dimensiuni, au fost produse deja peste 100.000 de autoturisme din marcile Volkswagen si Skoda pentru piata ruseasca. Productia integrala lansata astazi, cu o executie proprie de caroserii, vopsitorie si montaj, va oferi incepand cu anul 2010 o capacitate anuala de pana la 150.000 de autovehicule. Peste 600 de oaspeti din sectorul politic, economic si media au salutat primele modele realizate integral in Rusia – este vorba despre Volkswagen Tiguan si Skoda Octavia. In lunile urmatoare, concernul Volkswagen va extinde productia locala cu alte trei modele, urmand sa fie realizat si un model hatchback conceput special pentru piata din Rusia.


\"Pe piata importanta a automobilelor din Rusia, Volkswagen mizeaza pe o crestere durabila. In prezent, prin intermediul marcilor sale puternice si a tehnologiei remarcabile, concernul face parte din topul primilor trei producatori la capitolul autovehiculelor vandute. Fabrica noastra foarte flexibila din Kaluga s-a dovedit in acest context cel mai important factor de succes. Multumirile mele speciale se adreseaza echipei Volkswagen Group Rus\", a declarat prof. Jochem Heizmann, membru al consiliului de administratie al concernului, responsabil pentru sectorul de productie.
De la lansarea operatiunilor de montaj la Kaluga in urma cu exact doi ani, concernul Volkswagen a reusit sa isi extinda cota de piata in Rusia, intr-un context dificil, de la 3,2 procente la o cota actuala de 6,6 procente, ceea ce inseamna mai mult decat o dublare a ponderii initiale. In timp ce piata de ansamblu din Rusia s-a redus cu peste jumatate in primele noua luni, in comparatie cu aceeasi perioada din anul precedent, vanzarile inregistrate de Volkswagen Group Rus au scazut cu numai aproximativ o cincime.
In Rusia, numai la locatia din Kaluga, Volkswagen a investit aproximativ 570 de milioane de euro pentru realizarea noii uzine de automobile. Din vara anului 2009, departamentul de logistica a fabricii dispune de propriul punct vamal care faciliteaza procedura pentru transporturile feroviare. Cu un volum total al investitiilor de 774 milioane euro, concernul Volkswagen este cel mai mare investitor in sectorul de automobile din Rusia.
Volkswagen Group Rus dispune in prezent de peste 1.800 de angajati la Kaluga, iar societatea de vanzare din Moscova numara alti 300 angajati. Pana la finalul anului 2010, la Kaluga vor lucra aproximativ 3.000 de angajati.
Cu ocazia lansarii oficiale a productiei, Volkswagen a facut referire si la implicarea in domeniul sponsorizarii activitatilor sportive din Rusia. Din primavara anului 2009, marca Volkswagen a devenit sponsorul principal al nationalei de fotbal a Rusiei. La mijlocul lunii septembrie 2009, Volkswagen Group Rus a incheiat cu comitetul de organizare \"Soci-2014\" un contract de sponsorizare, in calitate de partener oficial in sectorul automobilistic pentru Jocurile Olimpice de Iarna din 2014 de la Soci.


Sursa: Porsche Romania / Scorpion

Inca din 1998 SCORPION este distribuitor Volkswagen si Audi pe judetele Vrancea, Galati si BrailaExperienta dobandita in acest timp garanteaza calitatea tuturor serviciilor pe care le oferim:
- \'One Stop Shop\' - finantare, asigurare si servicii post-vanzare. Pe toata durata contractului de finantare - in leasing sau credit - clientul beneficiaza de consultanta specializata atat din partea companiei noastre cat si din partea personalului Porsche Bank.
- service complet pentru intreaga gama de autoturisme Volkswagen si Audi;
piese de schimb din stoc sau la comanda.
Noul showroom-ul Scorpion Exim din Focsani, Calea Moldovei nr.16 va asteapta zilnic, de luni pina vineri intre orele 8-20 si sambata intre orele 8-13.
Pentru orice intrebari, consultantii nostri de vanzari si service va stau la dispozitie la telefoanele:
0237 - 236.866 - Romtelecom centrala;
0237 - 236.868 - Receptie directa Mecanica;
0237 - 236.869 - Receptie directa Tinichigerie;
0721 - 330.395 - Mobil Vodafone;
0740 - 046.460 - Mobil Orange.
De asemenea, va asteptam showroom-ul Scorpion din Galati, Str. Brailei nr. 269, de luni pina vineri intre orele 8-20 si sambata intre orele 8-13.
Secretariat: 0236-44 00 00
Vanzari VW: 0236-49 92 94
Programari Service: 0236-44 00 01
0236-44 00 02
Fax: 0236-44 44 99
Tractari non-stop: 0731-24 02 40


Contact: Departamentul Marketing & Comunicare.
email: dan.stefan@scorpion.ro, Tel./Fax: 0237 236 866 int. 202
http://danyrolux.blogspot.com - Stiri si comunicate auto privind marcile Volkswagen si Audi
Social Media
Vezi toate articolele autorului: TiriacAuto Focsani

Comentarii

Cauta

Categorii populare