Comunicate de Afaceri

Asigurarea pentru riscul de neplata a creditelor. Este necesara?

Atat societatile de asigurari cat si institutiile financiare bancare sau nebancare ofera clientilor posibilitatea de a incheia o polita de asigurare prin care se acopera riscul de neplata a creditelor solicitate. De multe ori, chiar si in cazul unui credit rapid este necesar sa se intocmeasca o serie de masuri, asa cum sunt asigurarile pentru a se putea constitui un fel de rezerva pentru situatiile cele mai negre, cum ar fi disponibilizarea respectiv neplata ratelor tocmai din aceasta cauza.

De ce merita sa aveti o asigurare pentru credite?

Atat institutia financiara cat si clientul isi asuma un risc in momentul in care se acorda, respectiv se primeste, un credit rapid, in sensul ca, institutia acorda o suma de bani fara a avea certitudinea ca o recupereaza in timp util iar clientul acceseaza un credit fie in necunostinta de cauza, fie isi doreste ca in urma acestui credit rapid http://www.concordiacapital.ro/credit-rapid/ sa isi ridice standardul de viata.

Si aici este momentul in care intervine in discutie necesitatea de a incheia o asigurare pentru acoperirea riscului financiar. La ora actuala exista atat institutii financiare nebancare cat si banci care o data cu creditul solicitat incheie astfel de asigurari pentru a avea o marja de siguranta pentru plata la timp a creditului fara a avea repercusiuni grave asupra clientului.

Un credit rapid, la randul lui, vine cu o multime de riscuri ce au efecte negative asupra ambelor parti. In primul rand pentru institutia financiara din punct de vedere al numarului de credite neperformante si in al doilea rand pentru client deoarece acesta nu va mai putea accesa credite intrucat se afla in baza de date a biroului de credite care incearca sa stabileasca o solutie pentru recuperarea sumei imprumutate pe cale amiabila.

De asemenea, este necesar sa se incheie o astfel de asigurare pentru protectie in caz de neplata chiar si atunci cand vorbim despre un credit rapid deoarece intotdeauna trebuie sa fii precaut si sa ai un fel de colac de salvare in momentele in care nu cunosti cu certitudine daca poti acoperi un astfel de credit rapid.

Creditele rapide au nevoie de astfel de produse?

Cu toate ca atunci cand vorbim despre accesarea unui credit rapid, de obicei vorbim despre sume de bani micute ce pornesc de la 100 lei. Dar multe institutii financiare nebancare acorda un credit rapid ipotecare ceea ce inseamna ca plata creditului este garantata prin bunuri personale asa cum este locuinta sau masina. Situatia in care bunurile ajung pe mana creditorilor pentru a putea achita creditul cu acestea, pot fi evitate daca incheiati o astfel de asigurare de protectie financiara. De asemenea, un asemenea risc se produce in cazul in care au trecut luni bune in care ar fi trebuit achitat acest credit rapid si firma de recuperare a inaintat dosarul catre solutionare pe cale legala.

Exista multe motive pentru care merita sa aveti o astfel de asigurare de protectie financiara chiar daca este vorba despre un simplu credit rapid. A beneficia de protectie financiara indiferent de situatiile pe care le intampinati este cel mai bun lucru pe care vi-l puteti oferi.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Misha

Comentarii

Cauta

Categorii populare