Comunicate de Afaceri

Cum sa obtii un credit pentru persoane juridice

Succesul unei afaceri nu sta doar in viziune si entuziasm. O mare parte din reusta este data de capacitatea de a finanta activitatile curente si planurile de dezvoltare. Cele mai multe dintre afacerile mici pleaca la drum cu mult entuziasm si prea putin capital. Acesta din urma este asigurat initial fie din resurse proprii, fie din imprumuturi la familie sau prieteni. Dar o afacere are nevoie de timp pentru a demara si pentru a incepe sa aduca si venituri care sa acopere cheltuielile de functionare.
Asigurarea unei surse stabile si consistente de bani pentru functionare este una dintre preocuparile majore ale oricarui intreprinzator. Acesta are la dispozitie un instrument de finantare sub forma unui credit pentru persoane juridice. Institutiile financiare bancare si nebancare acorda finantari firmelor in conditii diferite fata de ale persoanelor fizice.
Pandemia de coronavirul afecteaza puternic numeroase sectoare economice si, implicit, foarte multe firme. In lipsa unor venituri din activitatea curenta, cea mai mare parte dintre aceste afaceri risca sa se inchida, daca nu gaseste solutii de traversare a acestei perioade dificile.

Un credit persoane juridice poate ajuta firmele sa functioneze in continuare, pana la reluarea activitatilor. Avantajul acestui tip de credit este numarul mare de destinatii pe care le poate avea suma de bani imprumutata, in functie de nevoile fiecarei afaceri in parte. Poate fi folosit pentru refacerea stocurilor de marfa, pentru a plati furnizorii, salariile sau pentru a acoperi diverse taxe datorate statului. O altă destinatie a banilor poate fi achizitionarea de autovehicule, utilaje sau pentru amenajarea punctelor de lucru.
Procedurile de aplicare pentru un credit persoane juridice sunt simple si rapide, fara sa solicite documentatie excesiva din partea solicitantului. Unele institutii de creditare asigura toata procedura de aplicare si aprobare a creditului online, faca ca solicitantul sa fie nevoit sa se deplaseze la sediu. Aprobarea poate fi data si in 24 de ore, astfel incat activitatea firmei sa nu aiba de suferit. Banii intra rapid in contul intreprinzatorului si acesta poate derula afacerea in siguranta, astfel incat reluarea productiei de bunuri sau asigurarea de servicii sa se poata desfasura imediat si planurile de dezvoltare sa ajute afacerea sa mearga mai departe.
Rambursarea imprumutului este flexibila si se poate intinde pe mai multi ani, in functie de specificul activitatii, iar ratele pot fi fixe pe toata durata creditului. Avantajele unui imprumut pentru persoane juridice sunt foarte importante in perioade de turbulente economice si pot face diferenta dintre success si esec in orice domeniu si pentru orice firma.

 
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Dancovision

Comentarii

Cauta

Categorii populare