Comunicate de Afaceri

Viveo participa pentru a 15-a oara la Sibos

Noutati la SIBOS
Viveo va lansa la SIBOS o noua versiune a suitei V.bank de aplicatii dedicate domeniilor Straight Through Processing si Anti Money Laundering- STP/AML. Folosirea unei solutii care sa repare si completeze mesajele SWIFT - STP - ofera unei banci o eficienta sporita alaturi de reducerea costurilor. De asemenea, lupta impotriva spalarii banilor - AML - este impusa de autoritatile de reglementare financiara din fiecare tara, iar folosirea unei solutii eficiente de AML reduce costurile operationale.
Folosite de mai mult de 20% dintre marile banci internationale, noua suita V.bank STP/AML garanteaza institutiilor bancare capabilitati crescute de control, depistare, reparare si imbogatire automata a fluxurilor de mesaje financiare legate de tranzactii, pentru a evita orice intrerupere a tratamentelor. Perfect integrata in Sistemul Informatic, suita STP/AML a Viveo aduce bancilor rezultate direct si imediat masurabile: indicatori de procesare a mesajelor SWIFT optimizati prin repararea cu usurinta a tranzactiilor de plati locale si internationale, costuri reduse si o recuperare a investitiei in mai putin de sase luni. Aproximativ 30% din mesajele de plati mondiale trec in prezent prin solutia Viveo de reparare a mesajelor SWIFT (Straight Through Processing).
O alta solutie prezentata de Viveo la SIBOS 2009 este cea de Trade Finance. Pentru a oferi bancii informatii utile pentru luarea celor mai bune decizii, solutia are o abordare globala, care acopera de la zona de front-office pana la serviciul de audit si de gestiune a conturilor. Astfel, bancile dispun de o gestiune completa a tuturor proceselor departamentului de Trade Finance, de o viziune consolidata a pozitiilor clientilor cuplata cu o evaluare permanenta a riscului pentru fiecare noua operatiune si un acces imediat la detaliile fiecarei tranzactii si etape ale procesului. Aceasta solutie permite o generare automata a mesajelor legate de Creditele Documentare, Garantii si Transferuri impuse de catre Swift Alliance.
Pentru cea de-a 15-a participare la Sibos, Viveo confirma pozitia sa de lider in furnizarea de solutii STP/AML, numarul de mesaje reparate si completate in ultimii cinci ani depasind 200 de milioane.
Viveo este prezent in Romania de mai mult de 17 ani, la Bucuresti fiind dezvoltate peste 85% din solutiile V.bank.

Despre Viveo
Partener strategic al bancilor si al institutiilor financiare, VIVEO dezvolta o oferta completa si modulara de produse si servicii, care raspund tututor problematicilor functionale, tehnologice sau reglementare ale bancilor. . VIVEO se pozitioneaza astazi ca singurul actor de anvergura europeana, care combina activitatile de consiliere cu cele de producator de software si care poate sa acopere toate aspectele unui proiect bancar. Politica sa ambitioasa de R&D (20000 de zile/om pe an incepand din anii 2000), ii permit sa propuna oferta de produse bancare cea mai adaptata noilor nevoi din piata, in ceea ce priveste tehnologia (Service Oriented Arhitecture) si functionalitatile de business.
Cu o experienta de mai mult de 25 de ani in lumea bancara, Viveo are in prezent mai mult de 700 de clienti in peste 30 de tari.
VIVEO Romania este polul de dezvoltare al Viveo si reprezentantul acestuia in Europa de Est. Cu o experienta de peste 17 ani in dezvoltarea de software bancar, este cel mai potrivit partener in realizarea de proiecte pentru mediul bancar romanesc.
Pentru mai multe informatii, consultati www.viveo.com

VIVEO - Romania
Anca Negoescu, Market Manager
Tel: 0755 068 843
Social Media
Vezi toate articolele autorului: VIVEO

Comentarii

Cauta

Categorii populare