Comunicate de Afaceri

3 motive sa cumperi jucarii din lemn pentru copilasul tau

Conform expertilor, jucariile din lemn se dovedesc a fi cele mai potrivite pentru copii, datorita faptului ca sunt realizate din material naturale, ceea ce inseamna ca cel mic nu este supus niciunui pericol. Maria Montessori, un pedagog italian, a favorizat jucariile reale confectionate din materiale naturale, cum ar fi lemnul, pentru ca sunt sanatoase, sigure si creative pentru copii. De asemenea, sunt frumoase si durabile.

Astfel, jucarii din lemn interactive au capacitatea de a capta interesul unui copil fara a-l coplesi si ii poate stimula creativitatea. Pe langa acestea, mai exista cateva motive pentru care jucariile din lemn pot fi achizitionate si care sunt amintite in cele ce urmeaza.

Ajuta la concentrare

Cercetarile sugereaza ca mediile de joaca si de invatare cu jucarii realizate din materiale naturale, cum ar fi lemnul, ii ajuta pe copii sa se concentreze si chiar sa se calmeze mai mult decat alte tipuri de jucarii. De asemenea, atingerea efectiva a lemnului ii calmeaza fizic pe copii, ceea ce inseamna ca o astfel de activitate poate avea un impact neurologic puternic si benefic asupra creierului micutului.  

Imbunatatesc creativitatea

Pentru ca piata jucariilor este saturata de culori vii, ecrane si zgomote puternice, jucariile simple capata popularitate. Astfel de caracteristici ofera satisfactie temporara pentru copiii mici, dar tind, de asemenea, sa blocheze dezvoltarea capacitatii de rezolvare a problemelor. Pentru ca jucariile din lemn tind sa fie mai simple, ele sustin, de asemenea, reperele cognitive. De exemplu, in jurul varstei de 9 luni, bebelusii incep sa inteleaga mai clar legatura dintre cauza si efectul: lovirea unui bloc poate sa produca un anumit zgomot.

Durabilitate crescuta

Exista un motiv pentru care jucariile din lemn tind sa fie cel mai frecvent donate sau mostenite. Nu sunt indestructibile, dar sunt mult mai durabile decat jucariile realizate din alte materiale. 

Cu alte cuvinte, jucariile din lemn se dovedesc a fi de-a dreptul potrivite pentru cei mici, mai ales pentru bebelusii care de abia incep sa descopere lumea din jurul lor. Pe langa toate motivele mentionate anterior, aceste jucarii sunt si atractive din punct de vedere estetic, integrandu-se in orice spatiu de joaca.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare