Comunicate de Afaceri

4 beneficii sociale ale sportului pentru tineri și copii

Cu toții știm că sportul poate ajuta copiii să fie activi, dar există mult mai multe beneficii pe lângă acesta. Practicarea unui sport oferă, de asemenea, o serie de beneficii sociale:

Lucru în echipă
Sportul îi învață pe copii cum să lucreze în echipă pentru a atinge un scop comun. Îi învață să se gândească la echipă și nu doar la ei înșiși. Vor învăța cum să lucreze cu o serie de tipuri de personalități diferite, în toate tipurile de scenarii. Prin sport, copiii învață că nu vor putea întotdeauna să controleze rezultatul unui joc. Însă pot învăța să se adapteze indiferent de situație.

Stimă de sine
Conform unui studiu, tinerii care participă la activități sportive sunt mai fericiți și au niveluri mai ridicate de auto-stimă. Acest lucru se datorează faptului că sportul oferă oportunitatea perfectă pentru ei, de a-și construi un sentiment de apartenență într-o comunitate și un mediu pentru ca aceștia să își poată testa în siguranță limitele.

Abilități de rezolvare a problemelor
Fiecare sport implică un anumit nivel de logică; matematică mentală necesară pentru a-și da seama de strategie pentru a câștiga. În sport, apoi, copiii învață abilități de rezolvare a problemelor atunci când își dau seama cum să câștige împotriva unui adversar și când negociază dezacordurile dintre coechipieri.
Aceste abilități de rezolvare a problemelor sunt utile atât pe teren cât și în afara acestuia.

Responsabilitate
Sportul reprezintă un angajament imens. Așadar, copiii învață timpuriu că trebuie să își asume responsabilitatea, fiind parte a unei echipe. Abilitatea de a echilibra antrenamentele și timpul de joc cu școală, îi învață pe tinerii sportivi abilități valoroase de gestionare a timpului. Învață să își folosească timpul cu înțelepciune. Aceasta este o abilitate pe care angajatorii o vor aprecia după ce vor intră în forța de muncă mai tarziu, ca adulți.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Serb Adelina

Comentarii

Cauta

Categorii populare