Comunicate de Afaceri

4 motive pentru a-ți face patul în fiecare zi

Probabil că știți toate scuzele și este posibil să fi folosit una (sau mai multe) din ele deja:

  • În seara asta trebuie să îl fac din nou.
  • Nu am timp.
  • Nimeni nu îl va vedea oricum.
  • Nu e important.
  • Mama mea nu este aici să mă facă să o fac.
  • Pisica mea este înfășurată în cearșafuri și nu vreau să o deranjez.

 

Scuzele sunt ușoare, dar la fel de ușor este și să-ți faci patul în fiecare dimineață. Nu, nu trebuie să îl faceți să arate ca o imagine demnă de Pinterest, decât dacă vă doriți acest lucru. Dar o aranjare rapidă a pernelor și tragerea cearșafurilor și a cuverturii de pat durează doar câteva secunde și este cel mai simplu mod de a face ca întregul dormitor să arate mai bine instantaneu. Dincolo de aceasta, însă, există câteva beneficii surprinzătoare pentru a-ți face patul în fiecare zi.

Îți începi ziua cu dreptul

Ar putea fi doar o mică realizare, dar a face patul dă tonul pentru întreaga zi. Într-un discurs de începere din 2014 la Universitatea Texas din Austin, amiralul McRaven, comandantul operațiunilor speciale din SUA, și-a împărtășit gândurile cu privire la această chestiune: „Dacă îți faci patul în fiecare dimineață, vei fi îndeplinit prima sarcină a zilei. Vă va oferi un mic sentiment de mândrie și vă va încuraja să faceți o altă sarcină și alta și alta ", a spus el." Până la sfârșitul zilei, acea sarcină finalizată se va transforma în multe sarcini finalizate. Pregătirea patului tău va întări și faptul că lucrurile mici din viață contează.”

Te încurajează să îți menții restul camerei ordonate

Chiar și cel mai organizat, frumos dormitor arată mai puțin ordonat cu un pat nefăcut sau fără o cuvertură de pat, iar inversul este, de asemenea, adevărat: când patul este făcut, ajută restul camerei să arate aranjat, chiar dacă nu este perfect. Mai mult, odată ce ai obiceiul să-ți faci patul, te vei simți probabil inspirat să îmbunătățești aspectul dormitorului în alte moduri, chiar dacă este foarte puțin.

Duce la o productivitate crescută

S-ar putea să vă întrebați: cum îmi crește patul productivitatea? O întrebare corectă și veți găsi răspunsul în cartea „Puterea obișnuinței”, de Charles Duhigg. Potrivit autorului, facerea zilnică a patului devine un obicei cheie, ceva care dă startul unui lanț de alte decizii bune pe tot parcursul zilei și îți dă sentimentul de a prelua controlul. Duhigg susține că aceste obiceiuri cheie duc în mod cumulativ la „un sentiment mai bun de bunăstare și abilități mai puternice de a respecta un buget”. Rezultate destul de impresionante de la pur și simplu a îți lua un minut sau două pentru a așeza cearșafurile și cuvertura de pat.

Îți scade stresul și îți îmbunătățește starea de spirit

Îți petreci aproximativ o treime din viață în dormitor, iar aspectul camerei tale are un efect asupra dispoziției tale. Este greu să te simți calm, relaxat, competent și împământat, atunci când ești înconjurat de dezorganizare. Un pat făcut corespunzător (nu, nu trebuie să fie la nivelul standardelor militare, ci doar îngrijit) face ca întreaga cameră să arate instantaneu mai bine, creând o atmosferă subtilă de liniște și competență. Un pat făcut arată că îți pasă de tine și de casa ta și senzația de îngrijire te ajută să-ți elevezi starea de spirit și să îți ușurezi poverile emoționale.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Comentarii

Cauta

Categorii populare