Comunicate de Afaceri

7 motive pentru care ar trebui să mâncăm pui

Multitudinea de feluri și ingrediente cu care poți combina carnea de pui se traduce prin aceea că ai la îndemână o gamă de preparate sănătoase și ieftine extrem de extinsă.

Cu ajutorul rețetelor diverse de pe net se poate realiza de către orice gospodină un meniu zilnic familial de succes, fără ca aceia din casă să experimenteze o plictiseală culinară neplăcută. 

Conform celei mai recente informații provenite de la medicii nutriționiști, în piramida alimentară carnea de pui este clasificată și drept un supliment alimentar valoros, plin de proteine ​​ușor digerabile, dar și de alte substanțe necesare organismului uman. Din acest motiv, se recomandă renunțarea la consumul prea frecvent de carne roșie în favoarea peștelui și a cărnii albe, adică a păsările de curte sau a puilor crescuți tradițional în ferme avicole serioase, precum este La Provincia. 

Iată 7 motive principale pentru care carnea de pui este un aliment esențial care ar trebui să apară deseori pe masa noastră: 

  1. Sursă prețioasă de proteine

Puiul este o resursă valoroasă de proteine ​​ușor digerabile. Există aproximativ 20 g proteine ​​în 100 g carne de pui de calitate. Spre deosebire de proteinele ​​vegetale, este vorba de o carne specială doldora de proteine sănătoase, plină de aminoacizi care nu poate fi sintetizați de către om.

Specialiștii spun că însuși corpul uman conține până la 20% proteine. Acestea se găsesc în fiecare celulă, deci satisfacerea cererii organismului pentru acest ingredient valoros este foarte importantă pentru regenerarea și creșterea celulelor umane. Produsele proteice ar trebui să fie o parte foarte importantă din dieta copiilor, adolescenților și femeilor însărcinate.

  1. Previne osteoporoza 

Datorită conținutului ridicat de proteine, consumul de carne de pui are, de asemenea, un efect benefic asupra întăririi oaselor. Persoanele care au ajuns deja la vârsta adultă și doresc să aibă grijă de sănătatea lor ar trebui să mănânce de asemenea carne de pui. Nu numai pentru că este ușor de digerat, ci și pentru binele oaselor lor.

  1. Menține inima sănătoasă

Homocisteina este un aminoacid, al cărui nivel prea ridicat în organism poate avea un efect negativ asupra inimii noastre și poate provoca o serie de boli, de exemplu, ateroscleroza. Datorită conținutului ridicat de  vitamina B12 din carnea de pasăre pot avea un efect benefic în reducerea nivelului său. 

  1. Carnea de pui conține mult fosfor 

Puiul este, de asemenea, o sursă bogată de fosfor ușor de introdus în dietă, un ingredient implicat în construirea și menținerea stării corespunzătoare a dinților și oaselor. E este important de spus că fosforul susține și activitatea ficatului, rinichilor, dar mai ales a sistemului nervos central. 

  1. Importantă sursă de seleniu

 Carnea de pui conține și seleniu. Acest oligoelement este o componentă importantă implicată în transformarea hormonilor tiroidieni și eliminarea din corp a metalelor grele dăunătoare și a radicalilor liberi. Seleniul în combinație cu vitamina E are un efect benefic asupra îmbunătățirii activității vitale la persoanele trecute deja de a doua tinerețe. 

  1. Accelerator al metabolismului

 Vitamina B6, care se găsește în carnea de pasăre, este esențială în metabolismul aminoacizilor și acizilor grași. Datorită acestui fapt, organismul poate menține un nivel ridicat de consum de energie și metabolism, ceea ce ajută la menținerea unei greutăți adecvate și oferă forța de a face exerciții fizice. 

  1. Îmbunătățirea stării pielii

Măruntaiele de pui sunt bogate în riboflavină (vitamina B2), ceea ce ne va ajuta rapid să abordăm problema pielii uscate și deteriorate. 

Aceste motive, dar și multe altele, vin în sprijinul ideii că mai ales acum, în pandemia de coronavirus care ne-a obligat pe toți ca să ne schimbăm stilul de viață, să ne schimbăm un pic și modul de a ne alimenta. 

La Provincia ne ajută în acest sens oferindu-ne carne de pui de o calitate superioară la prețuri extrem de convenabile!

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare